Festivalul de Satiră și Umor ”Zâmbete în Prier” – în calendarul Uniunii Epigramiștilor din România. Au fost lansate şi temele pentru 2024

2 minute de citit
- Publicitate -

În fiecare an, în ultimul weekend din aprilie, la Vişeu de Sus are loc  Festivalul Național de Satiră și Umor ”Zâmbete în Prier”, un festival care se află în calendarul Uniunii Epigramiștilor din România.

Organizatorii au lansat deja temele pentru cele cinci secţiuni de concurs de la cea de-a XXII-a ediţie care se va desfăşura în 26 – 27 aprilie 2024.

I. CONCURS DE EPIGRAME

• ”Strâmbii mănâncă țara, că drepții nu mai apucă.” – 2 epigrame
• ”Alegere” (sau oricare alt cuvânt din familia lui de cuvinte) – 2 epigrame. Cuvântul nu este obligatoriu să fie folosit în rimă, dar este obligatoriu să fie inclus în catren.

II. CONCURS DE PARODIE

Concurenţii vor pritoci o parodie la poezia ”Semănătorul” de Alexandru Vlahuță.

III. CONCURS DE GAZEL

Tema: „Despre diaspora” – revalorificare din perspectivă umoristică (de preferat maniera coșbuciană a speciei)

IV. CONCURS DE PANTUM

Tema: ”Despre Maramureș”
Propunem spre valorificare umoristică și această specie mai puțin uzitată a poeziei fixe, cu speranța că multiplele ei valențe poetice vă vor oferi o bogată sursă de inspirație.
Lucrările vor fi trimise în format electronic, pe adresa de mail zambeteviseu@yahoo.com, cu specificaţia: „Pentru concursul de epigrame/parodie/gazel/ pantum”, până în data de 31 martie.

V. CONCURS DE VOLUME

Pot participa volumele de umor (epigrame, fabule, proză scurtă, parodii, sonete, rondeluri), tipărite în perioada aprilie 2023 – martie 2024.
Lucrările vor fi trimise în două exemplare până cel târziu în data de 15 martie 2024 pe adresa: Muzeul de Istorie și Etnografie, str. Libertăţii, nr.7, Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, cod 435700, cu specificaţia:„Pentru concursul de volum”.
Informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0741099253 – Lucian Perța, 0745631787- Iuliu Copândean.
Mult succes tuturor!

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut