Festivalul Concurs Național de Interpretare vocală „Bate vântul dorului” In Memoriam Nicolae Sabău, va avea loc în Comuna Cicârlău, județul Maramureș

3 minute de citit
- Publicitate -
Nicoale Sabău, o voce, un simbol, un nume care a luptat pentru ca tradiția și folclorul maramureșean să meargă mai departe nealterate, încărcate de semnificațiile ancestrale.
Nicolae Sabău s-a născut în 7 decembrie 1939. Pe parcursul carierei sale muzicale, a înregistrat peste 146 de cântece populare din cinci zone folclorice. A efectuat turnee în trei continente și a obținut numeroase premii importante și distincții speciale, fiindu-i recunoscut talentul muzical.
În semn de respect și prețuire pentru marele artist, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” și Primăria Comunei Cicârlău vă invită în data de 8 octombrie 2023, la prima ediție a Festivalului Concurs Național de Interpretare vocală „Bate vântul dorului” In Memoriam Nicolae Sabău, care va avea loc la Căminul Cultural „Nicolae Sabău”din Comuna Cicârlău, jud. Maramureș.

Condiții de participare:

1.Documente necesare înscrierii :

Fişa de înscriere ( se poate procura de la secretariatul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” sau online). Termen limită de înscriere: 21 septembrie 2023, ora 10:00.
Documentele necesare înscrierii vor fi trimise pe adresa de email: ansamblultransilvaniamm@gmail.com . Informații suplimentare la nr. de tel. 0262214643.

2. Festivalul se va desfășura pe o singură categorie de vârstă, 8-20 ani.

3. Candidaţii vor pregăti melodii din zona folclorica pe care o reprezintă în concurs, o doina/balada si un cântec ritmat.

4. Taxa este de 100 lei/concurent care va fi achitata după ce aceștia au trecut preselecția.

5. Preselecția se va desfășura în data de 21 septembrie 2023, începând cu ora 11.00 la sediul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, Bd. Traian nr.8, Baia Mare.

6. Partiturile vor fi trimise pe adresa de mail: ansamblultransilvaniamm@gmail.com , doar de concurentii care au trecut preselectia, până la data de 25 septembrie 2023, ora 10:00

7. Acompaniamentul va fi asigurat de organizatori.

8. Durata prestației concurentului nu trebuie să depășească 3 minute pentru doină/baladă și 3 minute pentru cântecul ritmat

9. Concurenţii vor trebui să fie prezenţi pentru repetiţii la data comunicată de organizatori. Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizatori în funcţie de cerinţele spectacolului.

10. Un juriu de specialitate va acorda celor mai buni concurenţi următoarele premii: Marele Premiu al Festivalului, Premiul I, Premiul II, Premiul III și Mențiuni.

11. Laureaţii concursului vor participa la CONCERTUL DE GALA care se va desfășura în data de 8 octombrie 2023 după înmânarea premiilor.

12. Înregistrările realizate de organizatori în timpul concursului nu sunt remunerate

13. În cazul în care organizatorii intenţionează să realizeze cu laureaţii un CD şi înregistrări din concert, toate drepturile ce decurg din Legea drepturilor de autor şi fiind cedate organizatorilor, candidaţii semnează aceasta în fişa de înscriere.

14. Câștigătorul Marelui Premiu nu va mai putea participa la ediţiile următoare ale concursului, dar va participa cu un recital la ediţia din anul următor, fără a fi remunerați.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut