Festival Medieval la Cetatea din Ardud, 21 – 23 iulie 2023

2 minute de citit
- Publicitate -

Cetatea Ardud va găzdui, în perioada 21-23 iulie, o nouă ediţie a Festivalului MedievArtFest Ardud, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului.

Sătmărenii, şi nu numai, sunt invitați să participe într-un număr cât mai mare la eveniment, organizatorii asigurându-i că vor avea parte de o mulțime de surprize.

„Voia bună, muzica, dansul, demonstrațiile cavalerești, farsele populare, conferința de istorie și spectacolele de foc au să vă poarte într-o frumoasă lume medievală.

Și pentru că până și timpul ireversibil se supune artei, călătoria plăsmuită în timp și spațiu istoric este posibilă datorită viziunii artiștilor care timp de trei zile vor încânta publicul cu muzică și dansuri medievale, piese de teatru, animații medievale, ateliere și tabere meșteșugărești, cavaleri, domnițe, războinici, trubaduri și menestreli, toți parte din povestea atemporală din Cetatea Ardud”, arată directorul artistic al festivalului, Liviu Pancu.

Peste 150 de artiști vor face parte din spectacolul festivalului. Menestrelii timpului vor fi Corvus Corax (Germania), Holloenek (Ungaria) și Codex ( Sf. Gheorghe ), iar atmosfera medievală va fi asigurată de Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu-Mureș, Golden Griffon din Oradea, Străjerii Cetății Neamț din Tîrgu-Neamț, Teatrul Scena din Tîrgu-Mureș Garda Cetății Deva, Scutierii de Mulhbach din Sebeș, Lăncierii și Arcașele Cetății Ardud, Lupii de Foc din Tîrgu-Mureș și Compania Dragonului din Timișoara, iar Iulian Praja va fi gazda timpului istoric în cetatea Ardud.

Festivalul MedievArtFest Ardud 2023 este finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020 – ENI-CROSS BORDER COOPERATION și este inclusă în proiectul cu titlul: „Moștenire comună – Conservarea si revitalizarea patrimoniului istoric al Cetății Pniv din Ucraina și al Cetății Ardud din România pentru dezvoltarea turismului”.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut