Expoziția profesorilor Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, De Facto UAD 2023

2 minute de citit
- Publicitate -

Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca organizează expoziția 𝗗𝗲 𝗳𝗮𝗰𝘁𝗼. 𝗨𝗔𝗗 𝟮𝟬𝟮𝟯, care va fi găzduită de Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor Baia Mare, în perioada 𝟳 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 – 𝟮𝟮 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, vernisajul expoziției având loc în data de 𝟳 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟯, de la 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟵:𝟬𝟬 .
Expoziția reunește lucrări realizate de către cadre didactice ale universității clujene, marea majoritate a acestora participând la evenimentul expozițional, ceea ce face ca acesta să ofere o reprezentativă imagine a identității artistice și vizuale a acesteia în momentul actual. Diversitatea intereselor și preocupărilor creative ale artiștilor profesori este poate cea mai proeminentă caracteristică a expoziției, fiind totodată un bun indiciu al atmosferei de versatilă creativitate ce caracterizează instituția de învățământ superior.
Expoziția este compusă de asemenea din lucrări realizate în medii de expresie artistică diferite, de la cele clasice (pictură, sculptură, gravură, desen) la cele din aria noilor media (de la fotografie la video, de la artă digitală la instalație). Din nou, amplitudinea gamei tehnice este ilustrativă pentru varietatea liniilor educaționale oferite de către instituția de învățământ superior, care formează tineri profesioniști în varii domenii ale artelor plastice, artelor decorative, designului sau restaurării.
Rigoarea tehnică și coerența conceptuală subîntind întreagă expoziție, fiind un numitor comun ce leagă lucrări de factură tematică de asemenea diversă. Cele două caracteristici ale artei realizate și expuse de către cadrele sale didactice sunt de altfel valori asumate de către Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca drept componente esențiale ale structurii de valori pe care se fundamentează misiunea sa educațională, culturală și socială.
Un exercițiu de sinceritate identitară și o secțiune reprezentativă pentru ce înseamnă universitatea clujeană în prezent, 𝗗𝗲 𝗳𝗮𝗰𝘁𝗼. 𝗨𝗔𝗗 𝟮𝟬𝟮𝟯 oferă ocazia vizual dinamică a unei întâlniri directe și oneste cu arta profesorilor artiști clujeni, a unor descoperiri sau confirmări și, de ce nu?, a unor revigorante surprize.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut