Expoziția impresionantă a artistului băimărean Adrian Ghenie, vernisată la Timișoara

2 minute de citit
- Publicitate -

Pictorul Adrian Ghenie în vârstă de 46 de ani, născut la Baia Mare, dar care în prezent locuiește la Berlin, este un absolvent al Universității de Arte din Cluj care are un succes uimitor, fiind unul dintre cei mai importanți artiști români contemporani datorită lucrărilor sale inedite  cotate la nivel internațional, multe dintre ele vândute cu milioane de dolari și expuse în marile instituții de arte ale lumii.

 

Pentru prima dată în 14 ani, artistul organizează o expoziție personală în România. Expoziția „Corpul Imposibil” vernisată la Timișoara, unde a fost prezent și Adrian Ghenie alături de 400 de oameni care i-au admirat lucrările în care fiecare s-a regăsit, deoarece picturile artistului au fost inspirate din perioada de pandemie, perioadă care ne-a apropiat pe fiecare dintre noi de tehnologie, astfel formându-ne o relație complicată cu aceasta. Pe artist l-a fascinat faptul că în perioada pandemiei tehnologia a absorbit toată singurătatea care îl amenința.

„Această expoziție se conjugă în mod fericit cu una dintre temele Bienalei Art Encounters de anul acesta, unde arta și tehnologia se întrepătrund, reflectând asupra instrumentelor gândirii contemporane. Noile picturi și desene ale lui Adrian Ghenie extind aceste gânduri spre anatomia corpului uman, spre o deconstrucție și reconstrucție a ei ca hibrid inevitabil. Cred că pentru public va fi interesant să descopere propunerea artistică a unui artist care se reinventează mereu și experimentează constant cu tehnica picturală”, spune Diana Marincu, curatoarea expoziției, conform thewoman.ro.

Expoziția „Adrian Ghenie: The Impossible body / Corpul imposibil” poate fi vizitată în perioada 20 aprilie – 18 iunie de miercuri până duminică între orele 12:00 – 18:00 la Pavilionul ISHO, Timișoara, iar accestul este gratuit.

Alisia Mihaly

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut