Expoziția de pictură ”Chipuri de țărani în arta românească”, a artistului maramureșean Traian Bilțiu Dăncuș, ajunge la Chișinău

1 minute de citit
- Publicitate -

Expoziția ”Chipuri de țărani în arta românească” dedicată pictorului maramureșean Traian Bilțiu-Dăncuș (1899-1974) este itinerată la Chișinău, deschiderea acesteia având loc joi, 21 martie, în Sala „Brâncuși” a Galeriei Uniunii Artiștilor Plastici, conform Institutului Cultural Român.

Operele selectate fac parte din colecția Muzeului Maramureșean din Sighetu Marmației și prezintă portrete de țărani și viața satului, deosebită în simplitatea ei.

”Artistul a reușit și reușește să transmită nu doar aspectele vizuale ale acestei regiuni, ci și atmosfera sa unică și energia vibrantă: meșteșugurile, portul tradițional, sărbătorile specifice ți interiorul țărănesc, ce fac parte din identitatea Maramureșului”, a declarat dr. Barz Mirela Ana, manager al Muzeului Maramureșan.

Deschisă pentru public între 21 martie și 4 aprilie 2024, expoziția este realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din Moldova.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut