Expoziția „Dacia. Ultima frontieră a romanității”

2 minute de citit
- Publicitate -
Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș se numără printre cele 45 de muzee din România şi Republica Moldova care participă la proiectul inițiat și coordonat de Muzeul Naţional de Istorie a României pentru realizarea expoziției „Dacia. Ultima frontieră a romanității”.
Cea mai mare expoziţie sintetică organizată în ultimii 25 de ani și dedicată civilizaţiei geţilor şi dacilor, civilizației romane, dar şi primilor migratori în acest spaţiu a fost organizată la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada octombrie 2022-iulie 2023.
Vă invităm la un tur virtual al expoziției: https://www.mnir.ro/expozitia-dacia-ultima-frontiera-a-romanitatii/.

Expoziția va fi itinerată în octombrie 2023 la Museo Nazionale Romano din Roma, Italia.
Cămașa de zale din sârmă de fier, o pereche de cnemide de bronz, un vârf de lance din fier și două aplice de centură (fac parte din inventarul mormântului unei căpetenii celtice, descoperit la Ciumești, jud. Satu Mare, fiind datate în epoca La Tène, sec. IV-III î.Chr.) sunt bunurile culturale mobile din patrimoniul Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș care au participat la proiectele expoziționale menționate: la Madrid (septembrie 2021-martie 2022) și la București (octombrie 2022-iulie 2023). Din octombrie 2023 până în februarie 2024 bunurile vor putea fi văzute în expoziția care va fi deschisă la Museo Nazionale Romano din Roma.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut