A patra ediție a evenimentului „Mogoșa Everesting” are loc weekend-ul acesta, mai exact 5, respectiv 6 august, pe pârtia Mogoșa, unde se vor reuni numeroși iubitori ai mișcării în aer liber.
Conceptul de Everesting este unul simplu, dar brutal în același timp. În același timp reprezintă o alternativă de a urca muntele Everest, iar pentru a realiza această activitate e nevoie de o pantă pe care să o urci de atâtea ori până când atingi un total de 8848 de metri, altitudinea vârfului Everest. Mai exact, Pârtia Mogoșa urcată de 18 ori e Everestul fiecărui participant.
„Primești medalia de finisher dacă urci/cobori cel puțin o dată Vărful Mogoșa. Tu decizi care este Everestul tău, câte urcări poți să faci. Competiția e cu tine însuți.
Clasamentul se face în funcție de numarul de urcări. La același număr de urcări diferențierea se face în funcție de timpul realizat.
Câștigătorii competiției și ai Cupei Mogoșa Everesting sunt toți cei care reușesc performanța de a urca/coborî Mogoșa de 18 ori, 8848 metri diferență de nivel, înălțimea Everest, într-un termen limită de 24 de ore
Premii din partea partenerilor și Cupa Mogoșa Everesting pentru toți concurenții care reușesc 18 ture, +8848m, 72 km
Medalii și premii din partea partenerilor pentru primii 3 la fiecare categoria de varstă, în funcție de numarul de ture realizate. Câștigătorii sunt cei care reușesc cele mai multe ture într-un timp cat mai scurt. Categorii: 18-29; 30-39; 40-49; 50-59; 60+ feminin, respectiv masculin.
Competița se desfășoară pe categorii: sub 14-19 ani, 20-29, 30-39; 40-49, 50-59 și 60+ feminin, respectiv masculin” – anunță organizatorii.
De asemenea, la eveniment pot participa și copiii.
„De la cel mai mic până la cel mai mare!
Poți participa cu bebe tău în rucsac special de transport, în marsupiu sau orice sistem de purtare. Sau poți să-l încurajezi să facă cel puțin o urcare alături tine daca are sub 14 ani. Ori poți sa-l responsabilizezi să participe singur dacă are peste 14 ani. Copiii vor avea medaliile lor, clasamentul lor si categoriile lor” – mai precizează organizatorii.
Fondatorul evenimentului este Sebastian D. Butcovan.