Eveniment în Baia Mare – Mihail Neamțu își lansează cartea „Eros, Logos & Agape. Dragostea în era smartphone”

2 minute de citit
- Publicitate -

Facultatea de Litere vă invită la lansarea cărții „Eros, Logos & Agape. Dragostea în era smartphone”.

Evenimentul se va desfășura în prezența autorului Mihail Neamțu, vineri, 15 martie 2024, ora 17:00, în Aula Centrului Universitar Nord din Baia Mare, str. Dr. Victor Babeș, nr. 62A. Intrarea este liberă.

Pe lângă un dialog provocator despre iubire, participanții se vor delecta și cu noua carte semnată Mihail Neamțu, cu titlul de ,,Eros, Logos și Agape. Dragostea în era Smartphone,” iar după conferință, autorul va oferi autografe.

Cartea ,,Eros, Logos și Agape. Dragostea în era Smartphone” este o lectură îndrăzneață și obligatorie în care scriitorul Mihail Neamțu îmbină ironia modernității cu tragedia iubirii neîmplinite: ,,Avem o bună chimie, spun cuplurile entuziaste, până când apare geografia – și restul e istorie. Puritatea inaugurală a relației nu rezistă decât printr-o strategie pusă la punct de ambii protagoniști. Puternica experiență a îndrăgostirii are un defect major: e fragilă și durează întotdeauna prea puțin.”

Cartea ,,Eros, Logos și Agape – Dragostea în era Smartphone” este un tratat al iubirii, documentat în spiritualitatea înălțătoare a Sfântului Augustin, dar și în stoicismul lui Marc Aureliu, iar șansa de a trăi această iubire este posibilă și în zilele noastre după cum ne arată Mihail Neamțu. Cartea nu este o rețetă, dar are efectul unui balsam piperat. Arde, dar ajută.

Trăim într-o epocă marcată de îndoielile, căutările și revolta fiului risipitor. Într-o asemenea lume plină de tocmeli, numai Dragostea este reperul nostru inconturnabil – răspunsul final, adevărat, exigent și înalt, la toate căutările omului. Conferința va atinge drama zilelor noastre, indusă de capcanele lumii virtuale sau, altfel spus, despre noua prostituție digitală.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut