Evaluare Națională 2023, examen la matematică

2 minute de citit
- Publicitate -

Evaluare Națională 2023. Examenul continuă miercuri, 21 iunie, cu cea de-a doua probă scrisă adică cea de la Matematică. Urmează joi proba la limba și Literatura maternă. Examenul de Evaluare Națională este foarte important pentru elevi, deoarece acesta va conta în proporție de 100% pentru admiterea la liceu. Este primul an când media din clasele V-VIII nu va mai fi luată în calcul la admiterea la liceu

Luni, 19 iunie, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română. Elevii au avut de făcut o compunere de caracterizare a unui personaj dintr-un text la prima vedere și să spună în 50-100 de cuvinte dacă e importantă respectarea regulilor, cu argumente din Octavian Paler.

Proba la Matematică este considerată una dintre cele mai complicate și necesită o pregătire temeinică. Pentru a-și consolida cunoștințele și a se prezenta la examen cât mai bine pregătiți, elevii sunt încurajați să rezolve modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023 la Matematică, care sunt disponibile în mediul online.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte. La proba de Matematică, elevii pot face marcaje pe figură și pot completa figurile cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion.

„La probele scrise ale Evaluării Naţionale – 2023, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul. Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiectele şi rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor.”

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut