Elevii sigheteni de la Tech-X s-au calificat la Campionatul Național de Robotică

2 minute de citit
- Publicitate -
În intervalul 8-11 februarie, la Cluj, s-a desfășurat Innovation Park, o etapă regională mult așteptată a competiției First Tech Challenge România, cea mai importantă competiție de robotică din România.
Echipa de robotică a Colegiului Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, Tech-X, s-a calificat la Campionatul Național de Robotică.
„Echipa de robotică a colegiului nostru, Tech-X, a răsturnat recordurile și în acest an! După 3 meet-uri reușite, constant pe locuri fruntașe, ne-am clasat inițial pe locul 5 în clasamentul ligii regionale Cluj.

În perioada 8-11 februarie 2024 a avut loc la Cluj Innovation Park mult așteptata etapă regională a competiției FTC, cea mai mare competiție de robotică din România. Am oferit o prestație istorică pentru echipa noastră, doborând de mai multe ori recordul de scor al ligii ( 291 pct, 259 pct) și ajungând până în finala etapei regionale.
Mulțumită efortului nostru, ne-am calificat la etapa națională cu brio și am obținut și locul 3 la un premiu special, Think Award. Suntem singura echipă maramureșeană calificată la Campionatul Național de Robotică, competiție ce va avea loc în perioada 22-24 martie 2024 și în care vor concura cele mai bune 60 de echipe de robotică din România.
Suntem mândri de elevii noștri sârguincioși și le oferim în continuare suportul nostru”, au transmis reprezentanţii colegiului sighetean.
La turneul de la Cluj-Napoca au participat 38 de echipe din Transilvania, doar 14 dintre acestea obținând calificarea la etapa națională, care se va desfășura la Iași, în perioada 22-24 martie 2024.
- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut