Elevii de la Colegiul Tehnic „George Barițiu” au fost vizitați de Cătălin Moroșanu și Doru Ioan Dăncuș

2 minute de citit
- Publicitate -
În cadrul întâlnirilor cu elevii de la Colegiul Tehnic „George Barițiu” pe tema violenței în școli, Doru Dăncuș  a vizitat, alături de campionul Catalin Morosanu, alți campioni: echipa de robotică a colegiului, EXOROS. Nivelul de inginerie și programare la care lucrează acești tineri ar face invidioase chiar și marile companii și, recent, au demonstrat asta prin câștigarea locului 1 a League Meet, din cadrul competiției First Tech Challenge România!
Vlad, unul dintre acești tineri remarcabili, a trecut printr-o situație delicată, zilele trecute. S-a vehiculat chiar scăderea notei sale la purtare, pentru că împărțit și lipit prin școală flyere cu mesajul „Basarabia e România”.
”Am discutat cu el, am fost plăcut surprins să descopăr că încă există tineri iubitori de țară, și am rămas cu promisiunea că îl voi susține în inițiativele sale.
Tinerii trebuie susținuți să fie vocali, să se exprime liberi, fără să recurgă la gesturi care să implice lipirea de abțibilduri pe mobilierul școlar! Dacă i-am susține să se exprime mai mult verbal, să știe că sunt auziți, atunci probabil că nu am mai ajunge la astfel de situații care să fie înțelese greșit. Îi mulțumesc doamnei director pentru înțelegerea cu care a abordat această situație și deschiderea pe care o arată mereu în discuțiile cu elevii”, a declarat Doru Dăncuș, viceprimar cu atribuții de primar.
Acești tineri remarcabili trebuie susținuți, mai ales de către autoritatea locală, să continue proiectele pe care le realizează în echipa de robotică și să reprezinte Baia Mare acolo unde îi e locul, la cel mai înalt nivel.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut