Elevii de 10 din Maramureș vor fi premiați

2 minute de citit
- Publicitate -
Consiliul Județean a aprobat premierea elevilor cu rezultate deosebite la bacalaureat și la evaluarea națională. A  fost extinsă plaja de premiere de la media 10 la examen, la nota 10 obținută la disciplinele obligatorii, tocmai pentru a stimula apetitul pentru performanța școlară. În acest fel, vor fi premiați 218 elevi – 148 de liceeni și 70 de elevi gimnaziu.
Vă reamintim faptul că în cadrul acțiunii ”Comuniada”, au fost premiați elevii performeri din mediul rural. Performanțele celor 8 elevi maramureșeni cu media 10 la evaluarea națională, vor fi răsplătite pe măsura trudei lor și, iată că, la nivel național, 5 elevi din mediul rural au obținut 10 la evaluarea națională, iar doi dintre ei sunt din Maramureș!
Pe aceeași linie, a fost aprobată participarea Consiliului Județean Maramureș la realizarea proiectului ”Tabără județeană – Concurs pentru elevii olimpici la matematică”, un concurs cu tradiție care se desfășoară la Târgu Lăpuș. Aceasta tabără le completează pe cele de excelență pentru olimpicii la diverse discipline, a căror finanțare a fost aprobată în precedenta ședință a CJ Maramureș. Toate aceste acțiuni sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean.
 În perioada 30 iulie – 5 august 2023, a avut loc la Șuior „Tabăra de excelență în Maramureș – PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”, proiect finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, reunind astfel, 40 de elevi olimpici la limba română și istorie din cele 3 raioane din Republica Moldova și din Maramureș, alături de 12 profesori însoțitori.
Și pentru a conforma dictonul ”minte sănătoasă în corp sănătos”, în ședința trecută a fost aprobat și proiectul pentru  sprijinirea Taberei pentru copii cu diabet zaharat, care e în desfășurare până în 12 august, la Complexul Turistic Șuior. Este prima tabără de acest gen de la noi, organizată în parteneriat cu Asociația Primero.
- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut