Elev băimărean de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” a obținut un rezultat remarcabil la Olimpiada de Informatică Aplicată

2 minute de citit
- Publicitate -

Îîn data de 5 mai 2023 s-au desfășurat probele de concurs pentru etapa națională a Olimpiadei de Informatică Aplicată ACADNET în București, unde a participat și lucacistul Darius Pop din clasa a IX-a la secțiunea calculatoare. Acesta a obținut locul 3 cu care s-a calificat la faza internațională a concursului. Elevul a fost pregătit prof. Adriana Diaconescu și prof. Alin Maidan. „Darius a „ratat mențiunea” datorită unei întârzieri de sub 6 minute diferență față de al patrulea elev clasat.” afirmă prof. Alin Maidan.

 

 

„Capitala ne-a adus însă un val de aprecieri cantitative și calitative. Din 40 de elevi prezenți la secțiunile unde am avut calificați, 6 au fost din Maramureș: 4 lucaciști Pop Darius, Molnar Eduard, Iordache Sebastian și Molnar Cătălin pregătiți de prof. Adriana Diaconescu și prof. Alin Maidan, un șincaist Ureche Rafael pregătit de prof. Alina Pintescu și un programator din țara Lăpușului, Perhaiță Raul pregătit de prof. Cristian Miholca.

Rezultatul obținut de elevul nostru îi asigură locul de student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul UPB și desigur bursa aferentă. Dintre sponsorii cu greutate ai acestui concurs, menționăm CISCO și BITDEFENDER, alături de organizatorul Universitatea Politehnică București”, arată prof. Alin Maidan.

 

A.M.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut