Educatoarele vor trebui să aibă studii superioare

2 minute de citit
- Publicitate -

Educatoarele din grădinițe vor avea nevoie de studii superioare, cu specializarea „Educație timpurie”, pentru a se licenția în învățământ, după cum prevede proiectul Legii învățământului superior. Examenul de definitivat va fi înlocuit cu licențierea în cariera didactică, conform proiectelor de legi ale educației.

Spre deosebire de varianta inițială, proiectul Ligiei Deca conține modificări ce vizează cadrele didactice din grădinițe și școli. Niciun oficial din Ministerul Educației nu a adus în atenție că educatoarele vor avea nevoie de studii superioare pentru licențierea în cariera didactică.

Pentru educatoare, condiționarea licențierii cu studiile superioare se găsește în proiectul legii învățământului superior, fără să se facă vreo referire în proiectul legii învățământului preuniversitar.

Iată ce prevede art. 107 din proiectul legii învățământului superior

Art. 107 – „Absolvenții programelor de studii universitare de licență cu specializarea „Educația timpurie”, ai liceelor pedagogice cu specializarea pedagogia învățământului primar care au parcurs studii de licență cu specializarea „Pedagogia învățământului primar”, ai programelor de studii de masterat didactic de 60 de credite care au parcurs programul de formare psihopedagogică, ai programelor de studii universitare de masterat didactic de 90 de credite, ai programelor de studii universitare de masterat cu specializarea psihopedagogia specială, respectiv consiliere școlară și în carieră, și cei ai programelor de studii postuniversitar de formare profesională a adulților pentru reconversie profesională au dreptul de a participa la examenul de licențiere, pentru a obține statutul de cadru didactic cu drept de practică”, scrie edupedu.ro.

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut