Eduard Hellvig a demisionat de la conducerea SRI. Se pregătește pentru Cotroceni?

1 minute de citit
- Publicitate -

Eduard Hellvig, şeful SRI, şi-a anunţat luni, 3 iulie 2023, demisia din funcţie. El a motivat că şi-a atins obiectivele şi de aceea îşi înaintează demisia din funcţie.

Hellvig a adăugat că a vorbit despre acest subiect, în prealabil, cu preşedintele României, Klaus Iohannis. Mai mult, el spune că l-a informat şi pe preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI.

„Pietrificarea în funcţie nu este bună. Ea poate duce la setarea de obiective greşite pentru instituţie, la confundarea funcţiei cu persoana care o deţine. Nu vreau să evit abordarea frontală a unui subiect legitim dezbătut în spaţiul public.

Nu cred că este bine pentru democraţie ca o persoană să concentreze expunerea la informaţie secretă pentru un timp îndelungat. Consider că din moment ce mi-am atins obiectivele propuse, nu există niciun raţionament să continui să ocup această funcție.

Am reuşit restructurarea instituţiei, am promovat o nouă generaţie în funcţiile de conducere şi am pus la dispoziţia societăţii informaţii din Arhivele Fostei Securităţi”, a afirmat acesta, în cadrul conferinţei susţinute luni.

Reamintim că Eduard Hellvig a preluat conducerea SRI în martie 2015.

SRI va fi condus în mod interimar de generalul Răzvan Ionescu.

Sursă foto: Cotidianul

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut