Echipa Şcolii Gimnaziale Dimitrie Cantemir prezentă la Festivalul Internațional al Șahului în Școală

2 minute de citit
- Publicitate -

Asociația ISCU – International School Chess Union a organizat sub egida Federației Internaționale de Șah FIDE și a Federației Române de Șah, în perioada 4 – 8 iulie, la Ploiesti, Festivalul Internațional al Șahului în Școală.

Concursul, la care au fost înscrise 75 de echipe şcolare din 6 țări, Mexic, Israel, Grecia, Ucraina, Moldova și România, s-a desfășurat în cadrul Palatului Culturii din Ploiești între echipe școlare.

Judeţul Maramureş a fost reprezentat în concurs de echipa Şcolii Gimnaziale Dimitrie Cantemir, formată din elevii:

  1. Năsui Andrei
  2. Chira Alex
  3. Covaci Miruna
  4. Avram Iulia
  5. Colţa Tudor

conduşi şi antrenaţi de căpitanul echipei,  Năsui Vasile.

În cadrul acestui concurs, s-a desfăşurat în 6 iulie, un concurs de șah blitz pentru copii în aer liber, în Parcul Nichita Stănescu din centrul municipiului Ploiești.

La concursul de blitz şahiştii noştri s-au clasat pe primele trei locuri: Năsui Andrei – locul I, Colţa Tudor locul IIcu acelaşi punctaj ca şi Chira Alex – locul III din 56 de jucători. Fetele, Covaci Miruna şi Avram Iulia au primit diplome de participare.

După lupte intense, echipa Şcolii Gimnaziale Dimitrie Cantemir Baia Mare a reuşit să ocupe locul 9 din 75 de echipe, primele 10 echipe fiind premiate.

În ultima partidă, au întâlnit echipa de pe locul 1, favorita nr. 1 a competiţiei, iar după o bătălie intensă, cu şanse reale pentru ambele părţi, echipa din Baia Mare a trebuit să se recunoască învinsă.

Festivalul Internațional al Șahului în Școală promovează educația și încurajează deschiderea orizonturilor elevilor, fiind dovedit ca „sportul minții”; este un mijloc foarte eficace pentru formarea copiilor ca ființe sociale și pentru dezvoltarea personalității acestora.

Federația Română de Șah și Asociația ISCU derulează programe la nivel național privind introducerea șahului în școli din Romania, succesele din acest domeniu fiind deosebit de apreciate de către FIDE si de către alte federații naționale de șah.

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut