Dispare dosarul cu șină

2 minute de citit
- Publicitate -

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat  că din luna iulie toți funcţionarii publici care vor solicita cetăţenilor copii ale actelor emise de către instituţiile statului român sau dosar cu şină vor putea fi cercetaţi disciplinar.

Începând cu luna iulie, funcţionarii care vor mai solicita dosar cu şină vor fi cercetaţi disciplinar

„Legea pe care am iniţiat-o în calitatea mea de deputat şi care a ajuns la maturitate, a fost votată de Parlament şi promulgată de preşedintele Iohannis, impune câteva interdicţii asupra administraţiilor publice, centrale şi locale, şi asupra instituţiilor de drept public – universităţi, companii de utilităţi.

Despre ce interdicţii este vorba? Nu au voie să solicite copii după acte emise de instituţii ale statului român, nu au voie să găzduiască xerox-uri în incintele instituţiilor, (…), nu au voie să mai solicite dosar cu şină şi produse de papetărie. O să spuneţi că e o chestiune minoră”, a declarat,  Sebastian Burduja  într-o conferinţă de presă.

„Deci, din iulie, practic, cetăţenii care sunt puşi în faţa unei asemenea solicitări din partea funcţionarilor pot să invoce prevederile legii, iar respectivii funcţionari se fac vinovaţi de încălcarea legii. Deci, pot fi cercetaţi disciplinar şi, în funcţie de gravitatea faptelor, dacă o fac cu intenţie sau fără, se poate merge mai departe”, a adăugat el.

Va apărea un cloud guvernamental, care va include şi o platformă naţională de interoperabilitate

Potrivit spuselor sale, au fost deja lansate procedurile de achiziţie publică pentru realizarea unui cloud guvernamental, care va include şi o platformă naţională de interoperabilitate. Acesta a reamintit, totodată, că 2026 este termenul din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru operaţionalizarea acestui cloud guvernamental, dar că se aşteaptă ca primul centru de date şi primele aplicaţii din cloud să fie realizate până la finalul lui 2023.

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut