Disensiuni la USR

3 minute de citit
- Publicitate -
Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Luminița Corneanu, fost membru USR, anunță apariția unui volum colectiv în care mai mulți foști USR-iști, oameni excluși de Dan Barna din partid, arată fața mai puțin cunoscută a formațiunii politice condusă în prezent de Cătălin Drulă.
„Pentru că nu poți fi autoritar în interior și democrat în exterior. Pentru că trebuie să decojim strat cu strat, până înțelegem tentațiile puterii, ale conformismului și ale abandonării principiilor scrise și votate la început. Pentru că democrația nu se termină aici”, susține Luminița Corneanu.
Printre cei care își depun mărturiile în volumul intitulat „USR. Nașterea și patologiile unui partid. Mărturii din culise”, se regăsesc Cornel Zainea, fost deputat USR, Vlad Teohari, unul dintre contestatarii aripii Barna din USR, scriitorul Dan Lungu, fost senator USR, Mihai Goțiu și Olimpia Ardelean.
Redăm mai jos anunțul postat de Luminița Corneanu:
„N-am zis-o niciodată aici ca atare și iată c-a venit vremea:
Nu mai sunt membru USR de la începutul lunii octombrie 2021.
Textul pe care l-am scris pentru acest volum colectiv, care apare curând, la finele lunii august, l-am considerat despărțirea mea de USR.
Dar mărturisesc că, deși am plecat spunându-mi că partidul nu mai are speranță, mă regăsesc din când în când având așteptări de la el.
Și cred că e firesc pentru mine și pentru fiecare dintre prietenii și foștii colegi care co-semnează sumarul acestui volum să avem în continuare așteptări.
USR-ului noi i-am dedicat niște ani din viața noastră, week-end-uri în ședințe, grupuri de lucru, comitete politice, congrese, zile în stradă pe caniculă ori la miezul nopții, la Fără penali, texte scrise și argumente aduse.
Pentru că fiecare dintre noi a fost convins că SE POATE ȘI ALTFEL.
Pentru că fiecare dintre noi a fost convins că NOI PUTEM ALTFEL.
Pentru câțiva dintre oamenii din sumarul acestei cărți, pe care-i știu bine dinainte de USR și de care sunt legată prin diverse proiecte civice încă importante, bag mâna-n foc.
Să-i citiți cu atenție, și-au pus sufletul în ce au scris.
Cred că e foarte important ce a încercat Dan Lungu (sociolog de formație, scriitor prin talent și muncă) să coaguleze aici:
Să vedem ce s-a întâmplat, unde, cum și de ce s-a derapat.
Pentru că nu poți fi autoritar în interior și democrat în exterior.
Pentru că trebuie să decojim strat cu strat, până înțelegem tentațiile puterii, ale conformismului și ale abandonării principiilor scrise și votate la început.
Pentru că democrația nu se termină aici.
- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Sari la conținut