Discuții B2B între marii angajatori din județ și persoane refugiate din Ucraina

4 minute de citit
- Publicitate -

9 dintre cei mai mari angajatori din județul Maramureș au participat în 26 septembrie a.c., la Centrul de Instruire și Marketing ”Gheorghe Marcaș” al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, la un workshop privind incluziunea socio-economică a refugiaților din Ucraina.

Evenimentul a fost moderat de Dragoș Moldovan, asociat protecție UNHCR (Biroul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați) și deschis oficial de președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș și Joel Gallardo – Associate Field Officer Suceava.

Ulterior, s-au desfășurat discuțiile B2B între angajatori și refugiați.
A fost prezentat profilul de activitate al companiilor, respectiv s-au oferit datele de contact în vederea continuării discuțiilor cu privire la oportunitățile de angajare oferite de companii.

Florentin-Nicolae Tuș, președinte C.C.I. Maramureș: ”Încă de la început, și noi ca instituție camerală și ceilalți colegi din Camerele Județene din țară am încercat să fim alături de comunitatea ucraineană amenințată de starea de conflict și să venim în sprijinul refugiaților. De la mobilizarea mediului de afaceri pentru colectarea de ajutoare
și transmiterea acestora în Ucraina prin intermediul a numeroase tiruri, de exemplu, am contribuit și noi la ușurarea suferinței poporului ucrainean.

Evenimentul din această dimineață a urmărit un scop nobil, important și potrivit rolului organizației camerale și anume asigurarea unor contacte și conexiuni între potențiali angajați și angajatori. Am invitat cei mai mari angajatori din județul Maramureș și în funcție de interesul acestora, au răspuns azi invitației noastre. Sper ca în urma întâlnirilor și a contactelor, să se materializeze discuțiile și să fie o acțiune de succes în care și refugiații și companiile noastre să aibă de câștigat.”

Dragoș Moldovan, asociat protecție: ”Scopul evenimentului a fost încercarea de a integra pe piața muncii și în viața economică a județului Maramureș persoane strămutate în urma conflictului din Ucraina. Ne bucurăm că am avut parteneri în acest demers Camera de Comerț și Industrie Maramureș, de asemenea instituțiile statului știm
că ne sprijină, inclusiv Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul General pentru Imigrări, A.J.O.F.M. Ne bucurăm, de asemenea, că am avut o prezență destul de ridicată a angajatorilor din Maramureș, chiar cei mai mari angajatori din județul nostru și ne-am bucurat de o prezență ridicată și din partea refugiaților. Sperăm ca în urma acestui eveniment să avem cât mai multe persoane preluate cumva de pe povara statului român, care să fie integrate în societate cel puțin pe partea economică.

După aproape 2 ani și jumătate de conflict, cei care sunt în momentul de față în România și-au dat seama că nu se vor întoarce foarte repede, din nefericire, acasă și atunci evident nu au altă soluție. Și atunci chiar își doresc, sunt persoane care au multe atribute pe partea de manufactură, de pictură, lemn, care își doresc să își deschidă câte o
afacere și aici ne bucurăm de sprijinul Camerei de Comerț care le-a pus la dispoziție consiliere legală gratuită celor care doresc să își deschidă business în România”.

Evenimentul a fost organizat de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș. La workshop au mai participat oficiali din partea Instituției Prefectului – Județul Maramureș, Consiliului Județean Maramureș, respectiv AJOFM Maramureș.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut