Dilemă la început de an

2 minute de citit
- Publicitate -
Nu știu cum să fac această postare să nu supăr pe nimeni.
Voi încerca doar să spun că nu mi-a venit să cred că aceasta este clădirea pe care autoritățile sighetene au considerat-o a fi suficientă pentru sediul activităților culturale, după ce palatul cultural a fost dat în custodia cultului ortodox, care ce-i drept a avut banii suficienți să o amenajeze într-un mare fel, dar!!!!! S-a schimbat destinația. Oricare ar fi fost cultul care a primit-o aş fi fost împotrivă, deoarece identitățile religioase împart lumea, exclud din start pe cei cu alte convingeri, oricât om vorbi noi de ecumenism. Asta-i povestea frumoasă cu care se defilează de către toți conducătorii cultelor, să dea bine la prostime, în fapt doi cu doi nu pot sta nici la capul unui mort, nici la botezul unui copil, nici de dragul unei cununii.
Revin la actuala casă de cultură, care în urmă cu 30 de ani când am părăsit eu Sighetul era sediul centrului militar, o clădire ruină.
Dacă tot ati găsit că e locul cel mai bun pentru activități culturale, nu puteaţi să îi amenajați puțin măcar fațada? (vorba aia pe unde trece popa măcar să fie bine).
Dacă ați știut că înstrăinati palatul cultural, fosta reședință regală, de ce nu ați pus măcar oamenii de la ajutor social să amenajeze măcar fațada? Sau și la voi îs din aceia fără drept de lucru?
Nu vă supărați dragi sigheteni, dar mie acest sediu al vostru îmi arată respectul pe care îl aveți faţă de actul cultural în sine. Și ce viaţă culturală avea Sighetul cândva… vorbesc de vremurile în care Sighetul era centru universitar și Baia Mare era doar o gară.
Natalia FORNVALD
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut