Delegație din Seini, la întâlnirea oficială cu orașul înfrățit Nyírmeggyes din Ungaria

2 minute de citit
- Publicitate -

În data de 2 martie, o delegație din partea Orașului Seini a participat la întâlnirea oficială, devenită deja tradiție, organizată în orașul înfrățit Nyírmeggyes din Ungaria, ocazie cu care au preparat împreună tradiționala rețetă de csiga teszta.

La eveniment, primarul Vodan Edit i-a întâmpinat pe seineni cu căldură și ospitalitate, ca de fiecare dată, subliniind importanța relațiilor dintre cele două comunități.

”Această întâlnire a întărit și mai mult legătura dintre Seini și Nyírmeggyes, legătura care transcende granițele geografice și culturale, aducând împreună comunități cu tradiții și istorii distincte. Prin colaborare și schimbul constant de experiențe, ambele localități și-au îmbogățit perspectivele și au dezvoltat legături umane puternice.

Relația de înfrățire ne oferă oportunitatea de a înțelege și de a aprecia diversitatea culturală, promovând toleranța și învățând unii de la alții. Pe parcursul întâlnirii, delegația din Seini a avut oportunitatea să participe la diverse activități tradiționale, precum fabricarea melcișorilor (csiga teszta), o tradiție îndrăgită în Ungaria, care au fost donați ulterior Bisericii Reformate din localitate și să se bucure de o masă festivă însoțită de muzică tradițională.

Cu această ocazie, doresc să transmit cele mai calde salutări întregii comunități din Nyírmeggyes. Apreciem profund ospitalitatea pe care am simțit-o în timpul acestei întâlniri și sperăm că relația noastră de înfrățire va continua să prospere și să servească drept exemplu de cooperare și prietenie între națiuni!”, a declarat Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini.

- Publicitate -
TAGGED: , ,
Share this Article
Sari la conținut