Delegație a Parlamentului European, discuții la Centrul Cultural „Sfântul Iosif Mărturisitorul” Sighetu Marmației

2 minute de citit
- Publicitate -

Centrul Cultural-Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul” a găzduit vineri, 22 martie 2024, o întâlnire a Delegației Parlamentului European, membrii ai Comisiei de Dezvoltare Regională, organizată de europarlamentarul Daniel Buda, autoritățile locale și regionale din județul Maramureș, printre care președintele Consiliului Județean Maramureș Ionel Bogdan, prefectul Județului Maramureș Rudolf Stauder, reprezentanți ai instituțiilor centrale, județene și locale și membrii unor autorități din Ucraina, pentru a discuta despre sprijinirea Ucrainei și reconstrucția post-război și despre investițiile în infrastructura școlară, socială, sanitară și culturală precum și despre noul pod peste Tisa, cât și despre identificarea surselor de finanțare pentru sprijinirea comunităților de la frontiera României cu Ucraina.

Din Delegație au mai facut parte: Andrey Novakov, europarlamentar din Bulgaria, Leopoldo Lopez Gil, europarlamentar din Spania, Niels Geuking, europarlamentar din Germania, Ovidiu Campean, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, Botond Torok-Illyes, Gabriel Stetco și alții.

La întâlnire au fost delegați din partea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului Arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier eprhial și Pr. Dan Ioan Sidău, directorul Centrului Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul”. La finalul dezbaterilor a fost prezent și Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, prezență ocazionată de vernisajul Expoziției de icoane „Chipuri din veac, în veci”.

După cuvântul de bun venit și câteva mențiuni legate de implicarea Bisericii Ortodoxe Române în primirea cu ospitalitate și dragoste creștinească a refugiaților din Ucraina, i-a invitat pe distinșii oaspeți la vernisajul expoziției de icoane „Chipuri din veac, în veci”, ediția a VIII-a, care a avut loc în Complexul Expozițional „Carol al II-lea” al Centrului Cultural-Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul”.

La final, Preasfinția Sa, a oferit membrilor Delegației mai multe albume și publicații tipărite la Editura Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut