Debut într-o nouă ediție a Rugby Europe Championship

2 minute de citit
- Publicitate -
Reprezentativa de rugby a României cu un nou staff tehnic va debuta mâine în nou sezon competițional din Rugby Europe Championship.
Duminică 4 februarie 2024, începând cu ora 19.15, tricolorii vor evolua pe Narodowy Stadion din Gdynia contra Poloniei într-un meci al grupei B.
Din lotul noului selecționer francez de 46 de ani David Gerard (ultima oară antrenor al pachetului de înaintare al Portugaliei – prezentă la Cupa Mondială din Franța), fac parte și patru dintre componenții C.S.M.Știința Baia Mare (3 anunțați ca titulari iar unul ca rezervă).
Din primul XV vor face parte: jucătorul din linia a doua Ștefan Iancu (n.1 iulie 1998), centrul neo-zeelandez Jason Tomane (n.4 martie 1995), precum și fundașul Paul Popoaia (n.29 mai 2000). Pe lista de rezerve figurează și Florian Roșu (n.20 aprilie 1993).
Aflați în grupa B alături de Portugalia, Belgia și Polonia, după acest joc tricolorii vor reveni acasă pentru următoarele două partide; cu Belgia (10 februarie) și Portugalia (17 februarie). Primele două clasate din grupa A și B vor juca în week-end-ul 2-3 martie meciurile din semifinale urmând ca pe data de 17 martie la Paris să se dispute finalele.
În ediția precedentă, România a ocupat locul 3, după ce a învins-o în finala mică, la Badajoz, Spania, cu 31-25.
Alin BOŢIOC
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut