De Ziua Naţională a României, Preasfinţitul Iustin a participat la ceremonialul organizat în Baia Mare

1 minute de citit
- Publicitate -
Cu prilejul Zilei Naționale a României, Preasfinţitul Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a participat la solemnitățile oficiale organizate de autorități în Municipiul Baia Mare.
Ceremonialul militar și Slujba Tedeumului au avut loc pe Bulevardul Unirii, în zona Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” și a debutat cu întâmpinarea prefectului județului Maramureș, prezentarea onorului, salutarea Drapelelor de Luptă și trecerea în revistă a Detașamentului de Onoare.
După Intonarea Imnului Național al României și oficierea slujbei de către Preasfințitul Părinte Episcop Iustin împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a urmat prezentarea alocuțiunilor de către autorități, apoi a avut loc defilarea Detașamentului de Onoare și a tehnicii militare.
Autoritățile județene și locale, împreună cu comandanții unităților militare din Garnizoana Baia Mare, au depus coroane de flori la monumentele reprezentative din municipiul reședință de județ.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de membrii Grupului vocal „Anghelos”. De asemenea, ca în fiecare an, la acest eveniment au participat și tineri din ATOCEM. În încheiere, Ansamblul Folcloric National Transilvania a susținut în fața celor prezenți un program artistic.
Pr. Adrian Dobreanu / Responsabil Departament Comunicații Media-Online al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut