De luni, 15 mai, este interzis accesul mașinilor pe străzile satului Viscri, județul Brașov

1 minute de citit
- Publicitate -

Accesul mașinilor în satul Viscri va fi interzis de luni. Turiștii își vor putea lăsa mașinile în parcarea de la intrarea în sat, pe sensul dinspre Sighișoara, iar după vor putea explora zona mergând pe jos.

Însă, localnicii și turiștii cazați la pensiunile din sat vor putea circula pe strada principală pentru a parca mașinile în propriile curți sau în curțile pensiunilor. Decizia a fost votată în Consiliul Local din Bunești, comuna din care face parte Viscri.

Scopul este acela de a proteja mica localitate înscrisă în patrimoniul UNESCO, unde regele Charles al III-lea are o proprietate.

Asocierea satului cu numele monarhului britanic a atras foarte mulți turiști. Anul trecut, Viscri a fost vizitat de peste 14 mii de oameni veniți din toate colțurile lumii.

Regele Charles a cumpărat casa albastră din Viscri în anul 2006, iar pe lângă aceasta, actualul Rege Charles, mai are 3 case în România care sunt vechi de peste 100 de ani. Celelalte 3 case se află în Breb, județul Maramureș și Valea Zălanului, județul Covasna.

 

A.M.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut