Dacă e miercuri, e piaţă la Borşa

2 minute de citit
- Publicitate -

Dacă e miercuri, e piaţă la Borşa

În fiecare miercuri, în oraşul Borşa, este zi de piaţă şi târg, unde vin borşeni şi oameni din satele şi comunele învecinate care cumpără sau vând produse de toate felurile. De la legume, fructe, lactate, mărfuri precum cergi, covoare, costume tradiţionale și până la detergenți sau dulciuri, în târgul din Borşa găsești absolut orice.

Astfel, piaţa de la Borşa are un farmec aparte deoarece reuneşte de multă vreme, în fiecare miercuri, comercianţi de mărfuri artizanale sau manufacturate, vânzători de cereale şi crescători de animale dar şi pentru că este locul preferat de locuitorii din zonă pentru socializare, o bere şi un mic.

„Piața Agroalimentară din Borșa era locul preferat de întâlnire al borșenilor de când mă știu. Mă ducea în fiecare Miercuri mama, de mână, să o ajut la cumpărături sau tata îmi cumpăra pe ascuns câte ceva dulce”, îşi aminteşte primarul Timiş Ion Sorin.

De-a lungul timpului însă, locul de întâlnire al borşenilor a fost privat de îmbunătăţiri şi investiţii, degradându-se şi devenind un loc impropiu pentru activităţile de comerţ. În acest an, administraţia publică locală şi-a dorit reabilitarea acestui colţ de rai al borşenilor, făcând investiţii şi reuşind să redea locului farmecul de altădată.

„În ultimii 20 de ani însă, Piața a fost ca o pată pe fața orașului, un loc al mizeriei și al indiferenței. Am muncit mult în această vară la reamenajare și iată ce a ieșit: un spațiu modern, curat, igienizat, locul unde borșenii pot să vină liniștiți la târguieli. A fost montat pavaj nou, au fost renovate hala pentru lactate și spațiile pentru depozitare, a fost înlocuit acoperișul, reabilitate toaletele, totul a primit o nouă față”, arată primarul oraşului Borşa.

 

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut