Cutremur resimţit în Satu Mare, în seara de 9 octombrie. Speriaţi, oamenii au ieşit din imobile

2 minute de citit
- Publicitate -

Un cutremur semnificativ, cu magnitudinea 5,4 s-a produs luni seara la granița dintre Polonia și Slovacia. Se pare că seismul a fost simțit și în România. Conform presasm.ro, mai multe persoane din cartierul Micro 17, din municipiul Satu Mare, au spus că au simțit două replici, preț de câteva secunde, la un minut după producerea cutremurului.

Un cutremur semnificativ s-a produs luni seara la granița dintre Polonia și Slovacia. Inițial, potrivit Institutului Național de Fizică a Pământului, cutremurul a avut o magnitudine de 5,4, revizuită la 5,5. Mai multe persoane din municipiul Satu Mare au precizat că au resimțit cutremurul, preț de câteva secunde.

”Locuim în Complexul Dana, în Cartierul Micro 17. S-a mișcat patul, blocul, de două ori, câte trei secunde. Am ieșit afară din imobil, panicați”, a spus un martor pentru PresaSM.

„S-a simtit cateva secunde și la Satu Mare, în zona UNIO”, a spus un alt sătmărean.

„Am simtit cum se mișcă apartamentul. Noi stăm pe Drumul Botizului”, a mărturisit un alt locuitor al municipiului Satu Mare

La solicitarea PresaSM, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare susțin că nu au fost informați cu privire la producerea unui cutremur sau replici ale unui cutremur.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs luni, la 21:23:11 (ora locală a României). Este vorba despre un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5.5, produs la adâncimea de 30 km.

Nu doar sătmărenii au resimțit cutremurul. Mărturii similare cu cele de la Satu Mare au avut și locuitori din anumite caritere ale municipiului Oradea și locuitori din municipiul Baia Mare, dar și din județele Sălaj și Cluj.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 35km E de Presov, 50km NE de Kosice, 64km NV de Uzhgorod, 97km SE de Nowy Sacz, 99km NV de Mukacheve. Mișcările scoarței terestre s-au simțit în nord-vestul României, susțin unii locuitori din zona menționată.

Sursa: presasm.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut