În Sighetu Marmaţiei: Curs Rădăcini puternice® instrumentul metodei Generation-Code® în terapia traumei transgeneraționale

6 minute de citit
- Publicitate -
Jocul de terapie Rădăcini Puternice® a fost dezvoltat de psihoterapeuta de familie Sabine Lück pe baza conceptului Generation-Code® și Generation-Code for Kids® luând în considerare cele mai recente descoperiri din neurobiologie și epigenetică pentru domeniul psihoterapeutic și educaţional.

Cui îi este destinată formarea?

Formarea este destinată psihoterapeuților, consilierilor, coach-ilor, psihologilor, asistenților sociali, pedagogilor, cadrelor didactice, educatorilor, medicilor; persoanelor care lucrează cu adulți, adolescenții, copii și familiile acestora; persoanelor care lucrează cu seniorii și familiile acestora.

Cu ajutorul acestui mediu este posibil să se îndrepte atenţia direct asupra evenimentelor transgeneraţionale ca formatoare a identităţii și, astfel, să se activeze atât inconștientul, cât și cunoașterea conștientă a clientului. Punând întrebări ţintite, se poate pune în scurt timp un diagnostic cuprinzător de terapie familială bazat pe psihologie abisală. Jocul asigură un prim efect terapeutic, de întărire a resurselor.
Clientul obţine ușor și rapid informaţii valoroase și profunde despre tiparele comportamentale care îi blochează propria identitate. În același timp, clientul începe să-și înţeleagă propriul comportament problematic, formarea și reactualizarea simptomelor în contextul atașamentelor și loialităţilor transgeneraţionale inconștiente, și dobândește o nouă viziune eliberatoare asupra propriei persoane.
Scopul formării este de a familiariza participanții cu principiile de utilizare ale jocului terapeutic RĂDĂCINI PUTERNICE®. Acest instrument permite intrarea rapidă în procesul terapeutic prin descifrarea și rezolvarea propriei încărcături codate transgenerațional a clientului/pacientului. În cadrul formării vor fi combinate teoria cu practica, iar procedurile și regulile jocului vor fi practicate și însușite.

Ce știe sa facă acest instrument?

Jocul de diagnosticare și terapie Rădăcini puternice® poate fi folosit atât în consiliere, cât și în contextul terapeutic cu indivizi, cupluri, familii sau grupuri. Cu ajutorul acestui instrument, este posibilă o analiză cuprinzătoare pe fundalul unei munci biografice sistemice și transgeneraționale, care facilitează clasificarea și ordonarea rapidă a datelor și a istoriei familiale și personale. Prin mici intervenții terapeutice și de consiliere care vizează dezvoltarea personalității, este promovată o abordare care sporește resursele, deschizând perspectiva unui diagnostic rapid și a trecerii la următoarele etape de dezvoltare necesare. Istoria familiei, vizibilă pe șablonul arborelui genealogic, îi permite clientului să-și descifreze codul generațional și să experimenteze dezvoltarea propriului potențial pe fundalul vechilor loialități și legături dizolvate. Pentru client/pacient, acest lucru înseamnă o înțelegere terapeutică profundă și vindecătoare care duce la schimbarea și dizolvarea tiparelor învechite și a obiceiurilor dăunătoare.

Ce este Generation-Code® – codul generațional?

Metoda de psihoterapie Generation-Code® a fost dezvoltată de psihoterapeuta germană Sabine Lück (de la Institut für transgenerative Prozesse – Wendeburg) luând în considerare cele mai recente descoperiri din neurobiologie și epigenetică din domeniul psihoterapeutic și educațional.
Cu ajutorul acestei metode este posibilă îndreptarea atenției direct asupra traumei transgenerationale individuale ca formatoare al identității și, astfel, să se activeze atât subconstientul, cât și cunoașterea conștientă a clientului.
Cu ajutorul întrebărilor specifice metodei, se poate stabili în scurt timp un diagnostic cuprinzător de terapie familială bazat pe psihologie abisală.
Prin jocul de terapie si diagnoză Rădăcini Puternice® se asigură un prim efect terapeutic, de întărire a resurselor. Clientul obține ușor și rapid informații valoroase și profunde despre tiparele comportamentale care îi blochează propria identitate. Clientul începe să-și înțeleagă propriul comportament problematic, formarea si reactualizarea simptomelor în contextul atașamentelor și loialităților transgeneraționale, inconștiente, și dobândește o nouă viziune eliberatoare asupra propriei persoane. În acest fel metoda Generation-Code® acționează direct asupra traumei transgeneraționale care a creat o fragmentare internă a individului. Aceasta, perpetuată în toate aspectele și straturile sociale a provocat urmări grave pentru individ, societate și cultură. Prin munca terapeutică si pedagogică cu metoda se creează loc pentru noi planuri de viață care corespund adevăratului potențial uman.

Ce include prețul formării:

  • O formare teoretică profundă combinată cu practică de 2,5 zile
  • Jocul de diagnosticare și terapie Rădăcini puternice®
  • Un volum al cărții „Strămoși pe Divan“, de Sabine Lück / Ingrid Alexander
  • Suportul de curs
  • Materiale auxiliare de lucru
  • Ofertă post-formare: înființarea unei grupe de intervizare on-line pentru participanți
  • Ofertă de supervizare o dată la două luni, două ore gratuit cu Timea Müller on-line per Zoom.
  • în preț sunt incluse: băuturi răcoritoare, cafea, ceai, snacksuri, fructe. Nu este inclusă masa de prânz.
    Post Formare: apartenența la rețeaua de informare și formare Alma Mater Generation-Code®România. Posibilitatea de colaborare cu grupul de cercetare al GC România / Germania.
Formator autorizat pentru România: Timea Müller – Practitioner, supervizor Generation Code®, practitioner, formator si supervizor Rădăcini puternice® și Farmacia cu Jucării® – certificare ITP Wendeburg (Germania); sociopsihopedagog, consilier sistemic de terapie familială – certificare DGSF (Germania)
Accesul la cursul de formare adresat specialiștilor este contra cost, cu o reducere de 30% pentru sigheteni și băimăreni. Se oferă la curs două locuri gratuite pentru specialiști care lucrează benevol cu grupe defavorizate, sau care sunt la început de drum și nu au încă posibilități financiare.
Pret: 300 Euro p.P / plata în două rate este posibilă.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut