Cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare, deschis pentru pregătirea bucatelor de Paști

2 minute de citit
- Publicitate -

O invitație cu parfum de tradiție și arome autentice este lansată de Muzeul Satului Baia Mare: sâmbătă, 19 aprilie, între orele 10:00 și 14:00, gospodarii și gospodinele sunt așteptați să-și coacă bucatele tradiționale de Paști în cuptorul tradițional al muzeului.

Focul va fi pregătit de la ora 10:00, iar cei care doresc să folosească acest cuptor vechi, dar plin de istorie, sunt încurajați să vină cu preparatele pregătite de acasă – fie că este vorba despre cozonaci, pâine de casă, păscuță sau alte bunătăți de sărbătoare.

Organizatorii pun la dispoziție cuptorul și se ocupă de foc, dar coacerea rămâne în grija fiecăruia, tocmai pentru a păstra autenticitatea și spiritul sărbătorilor de altădată.

Este o ocazie specială de a retrăi atmosfera satului tradițional, de a socializa și de a împărtăși rețete și povești, în prag de Paști.

”În Sâmbăta Mare, după datina străbună se pregătesc bucatele tradiționale pentru masa de Paști, iar noi venim și în acest an în întâmpinarea dumneavoastră cu o propunere menită să ne reamintească de vremurile de odinioară, de tradițiile, obiceiurile și preparatele pregătite special pentru această mare sărbătoare.

Sâmbătă, 19 aprilie, în intervalul orar 10-14, vă punem la dispoziție cuptorul tradițional din Muzeul Satului Baia Mare pentru a vă pregăti bucatele tradiționale pentru masa de Paști. La cuptor, focul va fi pregătit de la ora 10:00 pentru cei care doresc să vină să își coacă cozonacii, pâinea de casă, păscuța sau alte preparate. Noi vă punem la dispoziție cuptorul, pregătim focul, iar pe dumneavoastră vă invităm să veniți cu preparatele pregătite de băgat la cuptor și să vă îngrijiți de coacerea potrivită a acestora”, au declarat reprezentamți ai Muzeului Satului Baia Mare.

Accesul la cuptor se face pe baza biletului de intrare. Preț bilet – 6 lei.

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut