Cum se manifestă astenia de toamnă? Această afecțiune se face prezentă în viața multor oameni

2 minute de citit
- Publicitate -

Probabil că fiecare dintre noi am auzit deja despre faimoasa astenie de toamnă, iar o bună parte dintre noi am și trecut prin aceasta, luând în vedere că deja intrăm în a doua jumătate a lunii septembrie, așa că putem începe să fim afectați puternic de efectele asteniei de toamnă.

În primul rând, trebuie să știm că astenia de toamnă este o stare generală de oboseală, cât și o lipsă de energie, simptome care pot apărea adesea în perioada de tranziție dintre vară și toamnă. Această afecțiune este mult mai comună decât am crede, fiind provocată de către schimbările din aceast segment din an. Dacă suferiți de astenie de toamnă, cel mai probabil vă veți simți obosiți chiar și după ce vă treziți dimineața.

Un alt semn că suferiți de astenie de toamnă este o stare de somnolență de-a lungul întregii zile, indiferent de numărul de ore în care ați dormit, noaptea precedentă. Există și unele simptome mai subtile, de natură psihologică, cum ar fi o stare de iritabilitate, anxietate, depresie, cât și schimbări bruște (și inexplicabile) de dispoziție.

Din fericire, există și vești bune! Astenia de toamnă nu este vreo boală gravă, de care aveți nevoie de cine știe ce efort pentru a scăpa! Această afecțiune este doar ceva temporar, până când corpul vostru se va adapta la schimbările de temperatură aduse de venirea toamnei.

- Publicitate -
TAGGED: , ,
Share this Article
Sari la conținut