Cum s-a desfășurat cea de-a 51-a ediție a Festivalului Interjudețean de Folclor „Hora la Prislop”

3 minute de citit
- Publicitate -

Timp de două zile, la hotarul județelor Maramureș, Suceava și Bistrița-Năsăud a răsunat voia bună. În perioada 19-20 august, cea de-a 51-a ediție a Festivalului Interjudețean de Folclor "Hora la Prislop" a atras în cea mai înaltă trecătoare a Carpaților Orientali mii de oameni dornici să se bucure de natură, dar și de bogata ofertă culturală pregătită de organizatori.

Sunetul de motoare ambalate și acordurile folk-rock au caracterizat prima zi a evenimentului. Cluburile Rock N' Road și Zimbrii Sighetului au dat startul festivalului prin organizarea unei spectaculoase parade moto, după care, petrecerea a continuat pe scena amplasată în Pasul Prislop. Ziua s-a încheiat cu reprezentațiile de zile mari susținute de: Bucovina, Scarlet Aura, CiviC RebeleS și Sukar Nation, dar și cu dans sub cerul înstelat.

Cea de-a doua zi a Festivalului Interjudețean de Folclor "Hora la Prislop" 2023 a debutat cu oficierea slujbei religioase la Mănăstirea Prislop. După ce s-au îngrijit de suflet și s-au închinat într-una dintre cele mai frumoase mănăstiri ale zonei, participanții s-au îndreptat către scenă, pentru a se bucura de ziua dedicată folclorului autentic. Parada cailor a precedat tradiționala întâmpinare cu pâine și
sare, cu ceteraşi și trambițaşi, a reprezentanților județelor organizatoare. Apoi s-a lăsat cu celebra horă, în care au fost invitați să se prindă tot cei prezenți.

A urmat apoi mult așteptatul spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava, grupuri tradiționale din Bucovina, Ansamblul „Cercănelul” Borșa, Ansamblul Folcloric „Plaiurile Bârgăului” din Prundu Bârgăului și Ansamblul profesionist „Dor Românesc” Bistrița.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Orașului Borșa, alături de Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, Muzeul de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Revista ”Nord Literar” și Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut