Cum ne pregătim căsuța pentru iarnă?

2 minute de citit
- Publicitate -
Curățarea coșurilor de fum este foarte importantă și trebuie făcută anual, înainte de începerea sezonului rece. Indiferent de felul acestora, fie că sunt de la o sobă pe lemne, centrală pe peleți, centrală termică sau cuptor cu coacere, coșurile trebuie curățate pentru a evita neplăceri cauzate de întreținerea lor.
Pompierii recomandă o inspecție și curățare anuală a coșului de fum, însă, în cazul în care utilizați combustibil solid, curățarea ar trebui să fie realizată o dată la fiecare șase luni. Acest lucru se datorează faptului că acest tip de combustibil poate produce depuneri mai mari în coşul de fum, care pot duce la probleme de siguranță și eficiență.

Odată ce temperaturile încep să scadă, vei simți nevoia de a încălzi locuința. De aceea, este indicat să verifici, din timp, sistemul de încălzire, pentru a te asigura că vei avea parte de căldură suficientă toată iarna.

Dacă ai centrală termică, este important să verifici presiunea apei și a gazelor, să cureți filtrele, să aerisești caloriferele și, nu în ultimul rând, să verifici țevile și robineții. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este bine ca verificările să fie făcute de un instalator autorizat.

Verifică exteriorul casei, cât încă vremea îți permite să realizezi reparațiile în siguranță, și asigură-te că nu există posibilitați de infiltrații. De pildă, este bine să cercetezi dacă sunt plăci crăpate ori puncte de rugină pe acoperiș, dacă jgheaburile sunt desfundate ori dacă există țevi fisurate.

Totodată, este recomandat să izolezi țevile, pentru a evita pierderile de căldură, dar și pentru a evita înghețarea și spargerea acestora. Verifică, de asemenea, ușile și ferestrele și asigură-te că se închid ermetic. O izolare cât mai bună a casei înseamnă mai puțin consum de energie și mai mult confort.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut