Cultura şi tradiţiile huţulilor promovate în tabăra de creaţie din comuna Repedea

1 minute de citit
- Publicitate -

În perioada 29 octombrie-5 noiembrie 2023, în comuna Repedea s-a desfăşurat Tabăra Internațională de creație ”FotoArt”, un proiect care a provocat zece artiști din România, Ucraina și Republica Moldova să descopere și să imortalizeze în creațiile lor această lume, așa cum este prezentă astăzi, ca un amestec între tradițional și contemporaneitate.

Artiștii contemporani şi-au descoperit potențialul inspirațional în mediul rural din aria protejată a României – Parcul Natural Munții Maramureșului. Expresivitatea peisajelor naturale și antropice ale zonei au fost explorate timid, în special prin fotografie și opere de artă plastică.

Scopul proiectului este promovarea patrimoniul tradițional local din Repedea, Poienile de sub Munte, Ruscova și Bistra, Valea Vișeului și Crasna Vișeului, dezvoltarea turistică a satelor ucrainene și creșterea interesului de a vizita comunitățile locale ce cuprind un patrimoniul cultural local specific zonei etnografice a huțulilor.

Tabăra a fost organizată de Fundația Ucrainenilor Huțuli în România, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureş.

MaramuresOnline.ro

 

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut