CSM Corona Brașov rămâne lider și după meciul de la Baia Mare

3 minute de citit
- Publicitate -
Cu doar o singură victorie stagională în aceste prime cinci etape 3-2 acasă cu C.S. Unirea Dej misiunea studenților băimăreni de a părăsi zona fierbinte a subsolului clasamentului avea să devină o adevărată provocare în condițiile în care pe propriul teren poposea liderul momentului C.S.M. Corona Brașov (revelația acestui început de campionat).
Gruparea de sub Tâmpa coordonată de Laurențiu Lică (un nume de legendă al voleiului românesc retras din activitate în vara acestui an la vârsta de 42 de ani) a debutat cu un eșec tocmai la Craiova 2-3 în fața formației la care acesta și-a încheiat cariera de jucător, urmând ca în următoarele patru runde Corona să se impună cu același scor 3-0 în fața celor două formații bucureștene Rapid și Steaua urmate de victorii repurtate acasă cu Dej și Timișoara.
Încă din startul primului set oaspeții reușesc să se desprindă la trei puncte, Marius Botea fiind nevoit să ceară primul time-out la scorul de 2-7. Ecartul brașovenilor se menține la șase puncte, însă de la jumătatea primului set studenții băimăreni reduc din handicap reușind să egaleze la 19. Din acel moment jocul curge în direcția băieților noștri care încheie primul act cu un 25-21.
În actul secund, echilibrul se rupe undeva la 6-6 moment în care liderul preia conducerea pe care însă nu o va mai ceda, egalând cu 17-25 raportul seturilor.
Setul trei va fi aproape identic cu cel anterior cu mențiunea că la scorul de 9-8, antrenorul brașovenilor Laurențiu Lică solicită un time-out ce pare să trezească la realitate liderul. Cu același scor 17-25 se încheie și setul trei, moment în care pentru a mai putea spera la măcar un punct băieții lui Marius Botea vor trebui să forțeze egalarea.
La fel ca în toate celelalte seturi primul punct este realizat de oaspeți care încă din startul setului patru se instalează la timona jocului. La scorul de 3-8 și 8-14 tehnicianul formației băimărene încearcă să rupă ritmul de joc al adversarului prin cele dou- time-out-uri solicitate, însă liderul este de neoprit câștigând setul la 16-25 și implicit cu 1-3 meciul (25-21, 17-25, 17-25, 16-25).
Pentru Clubul Sportiv Știința Explorări Baia Mare urmează două deplasări consecutive la ultima clasată C.S.U. Universitatea Timișoara respectiv în capitală pe terenul ocupantei locului șapte C.S.A. Steaua București, deplasări de unde se pot aduce puncte, reîntâlnirea cu proprii suporteri fiind cea de pe 9 decembrie acasă cu vecina de clasament Sport Club Municipal Zalău.
Alin BOŢIOC

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut