Credincioșii ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, zi de rugăciune și binecuvântare a apelor

1 minute de citit
- Publicitate -

Credincioșii ortodocși din România și din întreaga lume marchează sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, celebrată în vinerea din Săptămâna Luminată, imediat după Paște. Este o zi cu profunde semnificații spirituale, închinată Maicii Domnului, care este cinstită ca ocrotitoare și izvor de vindecare trupească și sufletească.

Tradiția acestei sărbători își are originile în secolul al V-lea, în timpul împăratului bizantin Leon cel Mare, care a descoperit, printr-o minune a Maicii Domnului, un izvor cu apă tămăduitoare în apropierea Constantinopolului. Ulterior, a fost ridicată acolo o biserică, devenită un important loc de pelerinaj.

În această zi, în biserici se oficiază slujba de sfințire a apei ”Aghiasma mică”, iar credincioșii vin în număr mare să ia apă sfințită, considerată binefăcătoare pentru sănătate și liniște sufletească. În multe zone din țară, se păstrează obiceiul de a stropi casele, grădinile și animalele cu aghiasmă, pentru protecție și belșug.

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii este un prilej de întărire a credinței și de recunoștință față de ajutorul Maicii Domnului în viața de zi cu zi.

MaramuresOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Leave a comment
Sari la conținut