Crapii de Curtea-Veche, carte despre începuturile pescuitului în România

4 minute de citit
- Publicitate -

„- Auzi, AV-ule, amintirile și poveștile tale pescărești merită să apară într-o carte.

– Și cine să o scrie, Grande, că eu nu mă pricep la proză, m-am îndelednicit doar cu articolele din publicațiile de specialitate.

– Noi doi. Tu cu harfele, eu cu munca de jos. ”

Cam așa a inceput povestea cărții Crapii de Curtea-Veche  povestită de Andrei Vladeanu și scrisă de  Teodor HOSSU-LONGIN.

Povestea Senzor, trupa retrasă în 2008, neînvinsă în România. Începuturile afacerilor cu scule moderne pentru pescuit la crap și boilies. Cartea se livrează prin curierat rapid, începând cu 20 martie 2023, după lansarea oficială de la Fishing & Hunting EXPO.

Andrei Vlădeanu

(n. 1968, București) este în prezent realizatorul producțiilor Carp Theatre la Fishing & Hunting TV. În 2003 a fondat, împreună cu vărul său, Vlăduț Mateianu, compania Senzor, apoi clubul de pescuit la crap cu același nume.

Timp de cinci ani consecutivi a participat la Campionatele Mondiale de Pescuit la Crap – în Portugalia (de două ori), Belgia, Serbia și Africa de Sud -, unde s-au obținut pentru România trei medalii de argint și patru de bronz, fiind dublu vicecampion mondial. A condus cea mai titrată și longevivă trupa de crapiști români, retrasă neînvinsă în țară în anul 2008.

A făcut parte din prima echipă europeană care a depășit tona într-un concurs de pescuit la crap: 1016 kilograme, Maconka, Ungaria, mai 2005.

A fost reprezentant al României la International Carp Fishing Association și a condus Asociația Pescarilor de Crap din România. A coordonat ulterior Campionatul Național de Pescuit la Crap și a înființat Campionatul Național de Pescuit la Crap pentru Tineret.

A fost cofondator al multor proiecte private de mare anvergură, în domeniul pescuitului, internaționale sau naționale cum ar fi: Best Five sau 6 Carp Clubs.

A scris pentru toate revistele glossy de pescuit din România: Aventuri la Pescuit, Super Pescar și Pescuitul pentru Toți, la ultima fiind redactor-șef.

Teodor Hossu-Longin

(n. 1972, București) a publicat la 26 de ani volumul de proză scurtă „Crima şi alte povestiri”, fiindu-i decernat premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. După o pauză de 20 de ani în care s-a dedicat jurnalismului de televiziune, revine în lumea prozei românești, în 2017, cu romanul „Mortua Est” (care şi primeşte premiul editurii Cartea Românească pentru proză), devine membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar în noiembrie 2018 lansează un nou volum de proză scurtă: „13, cu noroc”. A publicat nuvele și fragmente din roman în revistele „Contemporanul”, „Luceafărul de dimineaţă”, „Viaţa Românească” şi „Cenaclul de la Păltiniș” și a coordonat volumul „Oamenii mari care au făcut România Mare”, semnat de Lucia Hossu-Longin. „Crima şi alte povestiri”, fiindu-i decernat premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România. După o pauză de 20 de ani în care s-a dedicat jurnalismului de televiziune, revine în lumea prozei românești, în 2017, cu romanul „Mortua Est” (care şi primeşte premiul editurii Cartea Românească pentru proză), devine membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar în noiembrie 2018 lansează un nou volum de proză scurtă: „13, cu noroc”. A publicat nuvele și fragmente din roman în revistele „Contemporanul”, „Luceafărul de dimineaţă”, „Viaţa Românească” şi „Cenaclul de la Păltiniș” și a coordonat volumul „Oamenii mari care au făcut România Mare”, semnat de Lucia Hossu-Longin.

Toate cărțile comandate vor ajunge cu autograf Andrei Vladeanu, respectiv Teodor Hossu-Longin. 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut