Corul Bărbătesc din Finteușu Mare aniversează 105 ani de activitate. Este cel mai longeviv grup coral din România

2 minute de citit
- Publicitate -

Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare împlinește 105 ani de activitate. Format odată cu Marea Unire din 1 decembrie 1918, este cel mai longeviv grup vocal din România.

În semn de apreciere a dăruirii şi pasiunii cu care a promovat arta corală, pentru talentul interpretativ prin care a pus în valoare cântecul popular românesc, Corul Bărbătesc din Finteuşu Mare a fost distins de către președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de „Cavaler”.

Pentru a marca acest moment aniversar, în perioada 22 – 24 septembrie 2023, va avea loc evenimentul „Cultură, tradiție și continuitate în satul românesc Finteușu Mare”, organizat de Asociaţia Corală a Bărbaţilor din Finteuşu Mare în colaborare cu Primăria Şomcuta Mare şi Consiliul Judeţean Maramureş.

Programul evenimentului

Vineri, 22 septembrie, de la ora 18:30, la Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare se va desfășura colocviul „105 ani de cântec coral la Finteușu Mare”, urmat de concertul coral ”Cântece transilvane” susținut de Corul Bărbătesc din Finteușu Mare.

Duminică, 24 septembrie, acțiunea se va muta în Finteușu Mare. De la ora 15.00, la Centrul Cultural „Nistor Dragoș” din localitate se va desfășura Festivalul Coral „Valentin Băintan”, ajuns la a XIV-a ediție. Vor concerta corurile ”Buciumenii Chioarului” din comuna Buciumi, ”Glasul Chioarului” din Șomcuta Mare, ”Cioltișorul” din Ciolt, ”Cânturi din Chioar” din Vălenii Șomcutei și Corul Bărbătesc din Finteușu Mare.

Felicitări tuturor membrilor Corului Bărbătesc din Finteușu Mare pentru întreaga activitate artistică şi mult succes în continuare!

MaramuresOnline.ro

 

 

 

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut