Copiii pot fi muzeografi pentru o zi la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, în cadrul evenimentului internațional Takeover Day

2 minute de citit
- Publicitate -

Pe 7 iulie, dacă ai între 16 și 25 de ani, poţi participa la evenimentul internațional Takeover Day, inițiat de organizația @kidsinmuseums!

“Takeover Day înseamnă că TU preiei atribuțiile noastre! Dacă vrei să afli cum își desfășoară munca “oamenii de la muzeu”, acum ai ocazia! Vrei să ții o prelegere pe o temă de istorie locală cu posibilitate de publicare după? Ți-ai dorit întotdeauna să descoperi ce comori se ascund în depozitele noastre și să le scoți la lumină într-o expoziție? Sau poate ai o pasiune pentru desen și arheologie?
COMPLETEAZĂ formularul accesibil prin codul QR până la data de 15 iunie. Rezultatele selecției (locurile sunt limitate) vor fi anunțate în data de 16 iunie”, arată reprezentanţii Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Pentru îndeplinirea misiunii, veţi avea parte de mentorat din partea personalului angajat precum și acces la resursele muzeului.

Calendarul de desfășurare:
8-15 iunie: Perioadă de înscriere
16 iunie: Anunțarea rezultatelor selecției
19 iunie: Întâlnire de grup inițială
20 iunie – 6 iulie: Perioadă de pregătire (cercetare, documentare etc.)
7 iulie: Takeover Day! Prezentarea produsului tău către public.

Pentru mai multe detalii, contactaţi personalul muzeului pe muzeulviumm@gmail.com sau pe Instagram la @muzistarhmm.

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș face parte dintre cei peste 1000 de semnatari din întreaga lume ai Manifestului Kids in Museums pentru accesibilizarea muzeelor! În acest sens, ne (re)angajăm să fim primitori, accesibili tuturor, să ne aducem aminte că familiile vin în multe forme, să fim comunicativi și, mai ales, să fim activi în comunitatea noastră. Printre ceilalți semnatari se numără muzee precum British Museum, Victoria&Albert Museum sau Rijksmuseum. Deocamdată, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș este singurul semnatar din România.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut