Copiii din Seini sărbătoresc Ziua Națională a României

2 minute de citit
- Publicitate -
Școala nr. 1 din Seini s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare, bucurie, entuziasm și multă culoare. Au sărbătorit cu inima deschisă, cu toată energia și căldura sufletului, desigur, și multă voie bună, Ziua Națională a României, alături de doamnele învățătoare.
Au interpretat cântece, au recitat versuri frumoase, au dansat, au purtat fiecare baloane colorate, stegulețe. Artiștii școlii au expus desenele lor dedicate evenimentului, într-o expoziție plină de culoare.
Sărbătoarea celor mici s-a încheiat cu Hora Unirii, în curtea școlii, având parte și de o recompensă pentru frumoasa lor manifestare, un moment dulce.
”Am fost alături de elevi împreună cu director Dan Costantea, însoțit de directoarele adjuncte Delia Ardelean și Ágota Tepfenhardt. Pentru prima dată în orașul nostru, evenimentul a fost organizat împreună cu reprezentanți ai Fundației de Voluntari Somaschi Baia Mare, organizație nonguvernamentală internațională, fondată în Italia, înființată în anul 1997.
Activitatile fundației in prezent se desfasoara în spiritul voluntariatului, dezvoltat prin munca în comun, organizarea de tabere de formare a voluntarilor, activitati educative si recreative, urmărind formarea unei comunități de voluntari-educatori-copii.
Tinerii voluntari, unii chiar din Turcia, Spania, au confecționat împreună cu copii seineni și doamnele învățătoare tot ce a fost nevoie pentru eveniment, s-au implicat în desfășurarea lui, atât financiar cât și sufletește, realizându-se un frumos schimb de informații, experiență și impresii. La Mulți Ani, dragii mei! Vă doresc o minivacanță minunată oferită cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei, Apostolul românilor și Ziua Națională a României”, a declarat Tulbure Gabriela Florica, primarul orașului Seini.
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut