Controale regulate în zona barajului Firiza. Pentru picnicul sau camparea în locuri neamenajate vor fi aplicate amenzi

3 minute de citit
- Publicitate -

Cetățenii județului Maramureș, dar și turiștii trebuie să fie precauți, responsabili și să aibă o atitudine civică respectabilă când aleg să petreacă timpul liber în natură, să meargă cu cortul sau când desfășoară activități de picnic.

Zilele trecute au fost prezente fenomenele meteorologice extreme care au avut ca efect căderi de arbori, blocarea unor căi de acces sau formarea unor viituri, astfel, se impune acordarea unei atenții sporite locului ales pentru picnic sau camping.

„Pentru nu vă pune în pericol viața dumneavoastră sau pe a celorlalți cetățeni și pentru a nu aduce prejudicii mediului înconjurător, respectați spațiul în care vă aflați, nu faceți foc și nu campați decât în locurile special amenajate, iar dacă preferați o partidă de pescuit, asigurați-vă că în locul ales este permisă această activitate.

De asemenea, vă recomandăm să respectați legislația în vigoare, regulile de conduită civică și să manifestați un comportament proactiv și responsabil față de ceilalți și față de mediul înconjurător. Totodată, vă informăm că, în urma unor sesizări primite, weekendul trecut, colegii noștri au efectuat verificări punctuale în Firiza.

În urma acestora, au fost identificate mai multe persoane care campau ilegal în zona de pădure a Barajului Firiza, desfășurau activități de picnic în zonele neamenajate sau pescuiau fără să dețină o autorizație în acest sens, motiv pentru care s-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale. Subliniem faptul că respectarea legii are ca scop prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ asupra mediului și asupra stării de sănătate a populației. Mulțumim tuturor celor care aleg să respecte recomandările noastre și să se bucure astfel de beneficiile naturii în siguranță.

Asigurându-vă de întregul nostru sprijin, Jandarmeria Maramureș rămâne mereu un partener de nadejde, deschis la problemele cetățenilor și pregătit să acționeze cu promptitudine și profesionalism pentru siguranța dumneavoastră.

Vă dorim un weekend liniștit!” – transmite IJJ Maramureș.

Reamintim faptul că aspectele legate de picnic, campare și pescuit sunt reglementate prin Legea nr.54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, Legea 171/2012 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut