Consiliul Național ASCOR a avut loc în Baia Mare

2 minute de citit
- Publicitate -

La Baia Mare s-a desfăşurat în perioada 3-5 noiembrie 2023 Consiliul Național ASCOR, la care au participat președinții tuturor filialelor din țară ale acestei organizații.

Timp de trei zile, tinerii au participat la mai multe sesiuni de lucru, dar și-au rezervat timp și pentru rugăciune și recreere.

Evenimentul a început vineri, la Catedrala Episcopală „Sf. Treime” din Baia Mare, cu o slujbă de mulțumire (Te Deum) oficiată de Părintele Arhiereu Vicar Timotei Sătmăreanul, în prezența Părintelui Episcop Iustin.

În continuare, la începutul întrunirii, Preasfințitul Părinte Iustin i-a felicitat pe tineri și a vorbit despre activitatea ASCOR Baia Mare și despre Întâlnirile Tineretului Ortodox, care au început cu o inițiativă a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului din 2014.

Președinții filialelor ASCOR au primit din partea gazdelor, ASCOR Baia Mare, o plachetă aniversară cu prilejul împlinirii a trei decenii de activitate ASCOR.

Episcopul Maramureșului și Sătmarului l-a distins pe Părintele Mihai Pavel, inspector la Sectorul Teologic-Educațional al Administrației Patriarhale, cu Crucea „Nicolae Gherman”. Ierarhul a mai conferit Ordinul „Nicolae Gherman” lui Mihai Paraschiv, inspector în cadrul aceluiași sector.

Preasfinția Sa a oferit Medalia „Justinian Arhiepiscopul” organizației ASCOR Baia Mare care, anul acesta, a împlinit 30 de ani de la înființare.

Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR) a fost fondată în 14 iunie 1990 la București, la inițiativa unor studenți și doctoranzi de la diferite facultăți. Organizația are caracter național, cu filiale în 17 centre universitare.

- Publicitate -
TAGGED: ,
Share this Article
Sari la conținut