Conducerea DGASPC Maramureş demisă de Ionel Bogdan

3 minute de citit
- Publicitate -

Preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan, cere demisiile conducerii DGASPC Maramureş, în direct pe pagina oficială de facebook, după concluziile corpului de control asupra centrului  social din Târgu Mureş.

În urma verificărilor dispuse de CJ Maramureş din ultimele 10 zile, cele mai grave probleme sesizate de corpul de control au fost descoperite la un centru social din Târgu Mureş cu care Consiliul Judeţean Maramureş, prin DGASPC, avea contract de prestări servicii sociale cu Asociaţia Re-min din judeţul Mureş, pentru un număr de 23 de beneficiari (persoane cu grad ridicat de handicap) încă de anul trecut. Concluziile corpului de control arată că realitatea din teren nu corespunde cu cea raportată de prestatorii de servicii sociale subcontractaţi de DGASPC Maramureş.

„Deși conducerea DGASPC Maramureș ne-a informat în data de 13 iulie 2023 că directorul adjunct a efectuat un control la centrul din localitatea Bărdești, județul Mureș, iar cei 23 de beneficiari se află la locația contractată, în data de 14 iulie 2023, AJPIS Mureș a transmis către DGASPC Maramureș o adresă privind faptul că cei 23 de adulți, pentru care au fost externalizate serviciile sociale, sunt de fapt într-o altă locație, neautorizată, în Târgu Mureș, strada Cornești. Astfel, am cerut corpului de control să verifice realitatea informațiilor prezentate de către DGASPC Maramureș și s-a constatat că informațiile furnizate nu corespund realității.

Din păcate, DGASPC Maramureş nu a urmărit contractul aşa cum ar fi trebuit să o facă, a comunicat trunchiat notele de informare către CJ Maramureş despre situaţia beneficiarilor care au nevoie de condiţii speciale de îngrijire.

Am depus o plângere penală împotriva Asociaţiei Mureş pentru înşelăciune şi am cerut demisia directorului general şi a directorului general adjunct DGASPC Maramureş, am dispus comisie de disciplină pentru personalul DGASPC Maramureş implicat şi se vom dispune măsurile necesare”, declară Ionel Bogdan, preşedinte CJ Maramureş.

Pentru serviciile de asistenţă socială subcontractate, judeţul Maramureş achită lunar suma de 6.500 lei/persoană asociaţiei din Târgu Mureş.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MaramureşOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
adbanner
Sari la conținut