Concurs naţional de Biologie „George Emil Palade” , Ediţia a VIII-a faza județeană în 06 aprilie 2024

2 minute de citit
- Publicitate -

Concursul a apărut ca un „stimulent competițional” pentru elevii din clasele de gimnaziu în vederea pregătirii lor pentru olimpiadele școlare de biologie, naționale și internaționale, iar denumirea concursului s-a dorit a fi un semn de prețuire pentru savantul american, de origine română, George Emil Palade.

Concursul de biologie „George Emil Palade” se adresează elevilor din clasele de gimnaziu și este înscris în calendarului concursurilor naționale școlare, în anul școlar 2023-2024, aprobat cu nr. 24749/29.01.2024, secțiunea VIII Biologie, poziția 02.

În județul nostru, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a organizat faza județeană la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare, unde au participat 191 de elevi din clasele V-VIII.

Etapa națională se va organiza, în data de 25 mai 2024, într-o unitate de învățământ din județul Maramureș, stabilită de ISJ Maramureș. La această etapă, din județul Maramureș vor participă primii 2 elevi, pentru fiecare nivel de studiu (clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a), în total 8 elevi.

Mulțumim echipei manageriale a Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Baia Mare, desemnată centru de concurs/centru de evaluare și profesorilor de biologie pentru implicare și dăruire în organizarea și desfășurarea exemplară a etapei județene a acestui concurs!

Felicitări elevilor, cadrelor didactice coordonatoare, părinților!

Mult succes lotului județului Maramureș la etapa Națională!

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut