Concurs de pescuit la Camping Maramureș – Balta Costin

7 minute de citit
- Publicitate -
Sâmbătă, 30 septembrie 2023, Balta Costin găzduiește un concurs de pescuit la method feeder, într-o singură manșă, care durează 8 ore.
Taxa de înscriere:  200 ron.
 • Premiul 1 – 600 ron+ cupă
 • Premiul 2 – 450 ron+ cupă
 • Premiul 3  – 300 ron+ cupă
 • Cea mai mare captură – 200 ron+cupă.
Toți concurenții vor primi diplome de participare
Premiile sunt valabile pentru 15 de concurenți, în caz contrar acestea se vor modifica.
Plata taxei se va face integral pana la 25.09.2023
Doar achitarea taxei garantează înscrierea în concurs.
Program : Sâmbăta 30.09.2023
 • 06.00-06.15 – Prezența obligatorie
 • 06.20- Ședința tehnică și tragerea la sorți
 • 07.00 – Intrarea pe stand, pregătire
 • 07.50 – Nadirea grea
 • 8.00- Start concurs
 • 16.00 – Stop concurs, Cântărire
 • 16.15- Premiere

𝙍𝙀𝙂𝙐𝙇𝘼𝙈𝙀𝙉𝙏 :

1. Concurentul pescuiește cu un singur băț , specific tipului de pescuit la feeder, montat cu un singur cârlig . Pe suport poate avea pregătite un număr nelimitat de lansete de rezervă cu un singur cârlig fixat de lansetă . Firul folosit pe mulinetă va fi de minim 0,20 mm.
2. Este obligatoriu pescuitul cu momitor tip method , care trebuie sa culiseze liber pe toata lungimea liniei principale fiind stopat doar de vârtejul ce permite atașarea strunei si a carligului . Este interzisă folosirea oricarei forme de blocare a coșulețului pe linia principală (noduri opritoare, opritoare din silicon, etc.) .
3. Firul textil se poate folosi pentru fir de forta la lansare si la legarea carligului.
4. Momelile folosite la carlig pot fi atașate sau înțepate.
5. În situația unei întreruperi forțate (fulgere, furtuni puternice, etc) organizatorul poate valida manșa numai dacă aceasta a durat cel putin 3 ore.
6. Capturile agățate în mod regulamentar , care depășesc vizibil în timpul drilului limitele laterale ale standului propriu se pot scoate și în standul alăturat pentru a proteja peștele, cu acordul vecinului . Pescarul are obligatia de a face tot ce îi stă în putință să scoată peștele in standul lui . Peștele care agață linia vecinului de stand și la scoaterea acestuia firul vecinului rămâne agățat, acesta va fi eliberat imediat fără ca peștele să puncteze, in caz contrar pescarul va fi penalizat cu 1 punct si eliberarea celui mai mare pește capturat in cazul in care acesta ajunge in juvelnic !
7. Nu este pemis ajutorul din partea vecinilor sau al altor persoane. Părăsirea standului de catre concurenți se face doar cu anunțarea arbitrului si dupa ce concurentul are lanseta de concurs pe mal. La întoarcerea pe stand concurentul nu are voie sa introducă nici un fel de nadă sau momeală în standul de pescuit (avertisment 1 pct ) .
8. Cantitatea totală de nadă , semințe , peleți, aditivi, pamânt este nelimitată . Este interzisă folosira nadelor și semintelor fermentate, înghețate sau nefierte si a derivatelor acestora (chiar dacă nu scrie pe pungă fermentat ), indiferent de starea lichidă sau solidă precum și deținerea, nădirea și pescuitul cu momeli vii (descalificare) !
9.Este obligatorie folosirea sacilor textili sau a juvelnicelor cu plasă deasă în care se pot păstra peștii care n-au fost cântăriți imediat după capturare.
Nu se pun pietre sau bolovani împreună cu peștii în juvelnic (avertisment 1 pct) !!! Cântăririle se fac pe tot parcursul concursului iar concurenții vor participa activ la cântărire și eliberare. Exemplarele capturate se vor cântări în cel mai scurt timp și se vor elibera. Până la sosirea arbitrilor peștii se păstrează în sacii de păstrare. Pescarii vor anunță când au păstrați 2 pești în sac.
10.Este interzisă o nouă lansare dacă peștele prins nu a fost cântărit sau introdus în juvelnic sau sac de primire ! (avertisment 1 pct)
11. Este obligatorie folosirea saltelei de primire si al sprayului antiseptic.
12. Nădirea și întreținerea patului de nadă se face numai cu methodul ,iar la nădirea grea este permis și coșulețul de 5/7, in primele 10 minute de la începerea manșei de concurs .
13. Pescarii care se află in dril la semnalul sfârșitului de manșă au la dispoziție încă 15 minute pentru scoaterea peștelui, dacă anunță acest lucru.
14. Punctează crapul, amurul și carasul.
15. Prezența la premiere este obligatorie !
16. Concurenții vor lăsa standul curat fără chistoace de țigări, coji de semințe sau gunoaie împrăștiate (avertisment 1 pct )
17. La 2 avertismente concurentul va fi eliminat din competiție.
18. Nu se pescuiesc lateralele bălții din cele 2 capete de stand -1 și 15, pescuindu-se doar în fața standului.
19. Concursul se va face pe 3 sectoare a cate 5 standuri fiecare.
20. Podiumul va fi reprezentat de castigatorii de sector.
21. CMMC nu se cumuleaza cu podiumul.
– Arbitrii vor verifica atât nada la început cât și în timpul concursului, dar și respectarea regulamentului !
* – Prin acceptea prezentului regulament concurentii acceptă implicit si regulamentul locației , fiecare concurent va răspunde solidar pentru daunele provocate în relația cu ceilalți concurenți si implicit pentru orice daună cauzată locatiei si locului în care pescuiește
După premiere, nelipsitul bob gulaș și „stimulentul” de socializare.
Informații și inscrieri:
0744 810 826- Ionel Costin
0756 887 931- Walter Vlad
0757 662 790- Bogdan Sima
MaramuresOnline.ro
- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut