Comuna Ieud a fost declarată staţiune turistică de interes local

2 minute de citit
- Publicitate -

Județul Maramureş va avea o nouă stațiune turistică de interes naţional şi două de interes local în urma Hotărârii adoptate de Guvernul României pentru aprobarea atestării unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional şi local.

Prin acest act normativ, s-a aprobat atestarea ca staţiune turistică de interes naţional a Zonei turistice a municipiului Baia Mare şi, de asemenea, atestarea ca staţiuni turistice de interes local a comunelor Ieud şi Şişeşti.

„În urmă cu un an, am depus la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului documentația pentru atestarea ca stațiune turistică de interes local a comunei Ieud.

Zilele trecute a fost aprobat prin Hotărâre de Guvern ca localitatea Ieud să devină stațiune turistică de interes local, fapt care va permite atragerea de fonduri destinate Turismului atât de către autoritățile publice cât și de către alte persoane interesate de activităţile turistice”, a declarat primarul comunei Ieud, Nicolae Traian David.
Atestarea comunei Ieud ca staţiune de interes local va crea un impact pozitiv pentru dezvoltarea economică şi creşterea calităţii vieţii pentru locuitorii comunei, prin dezvoltarea turismului devenind mai atractivă pentru investitori. De asemenea, comuna Ieud poate beneficia de punctaje mai mari în accesarea de fonduri europene.

Administraţia publică din Ieud dă, prin această realizare, un exemplu de bună practică privind implicarea în promovarea turismului la nivel naţional a comunei Ieud.

MaramureşOnline.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut