Compartimentul Spitalizare de zi a Spitalului Județean “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost renovat şi modernizat

2 minute de citit
- Publicitate -
Compartimentul Spitalizare de zi din cadrul Spitalului Județean “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare se bucură de o secție modernă, recent renovată, care oferă condiții optime de investigații și tratament pentru pacient. „Personalul tânăr care lucrează în acest serviciu este dedicat, empatic, pliat pe satisfacerea nevoilor pacientului aflat în suferință și dornic să exceleze în toate aspectele activității lor”, arată reprezentanţii Spitalului Județean “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.
Specialitățile practicate în SJUBM pentru care pacientul poate fi internat în regim spitalizare de zi sunt: Chirurgie Generală, Chirurgie Toracică, Chirurgie Vasculară, Chirurgie Plastică, Chirurgie Cardiovasculară, Neurochirurgie, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie și Traumatologie, Pediatrie, Urologie, ORL, ORL compartiment Chirurgie Orală și Maxilo-facială.
Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare permite internarea pacienților în regim de spitalizare de zi, în functie de necesitățile acestora și de procedurile ori investigațiile care trebuie efectuate. Astfel, este posibilă spitalizarea de zi a unui bolnav. Aceasta se realizează nu doar atunci când el are nevoie de tratament, ci și când sunt necesare analize sau examinări mai ample.
Spitalizarea de zi reprezintă un tip de internare prin intermediul căreia este acordată asistența medicală pentru maximum 12 ore. Aceasta are loc în timpul zilei, iar sprijinul medical de specialitate, curativ ori de recuperare poate presupune examinările, investigațiile și procedeele terapeutice ce vor fi efectuate sub supraveghere medicală. Spitalizarea de zi poate implica servicii de diagnosticare, tratament ori monitorizare a pacienților pe baza de programare, atunci când nu se impune internarea în regim continuu ori acestea nu pot fi efectuate în regim ambulatoriu.
După modernizarea și renovarea de la începutul anului acesta, Compartimentul Spitalizării de zi din cadrul Spitalului Județean “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a înregistrat progrese remarcabile. A crescut semnificativ adresabilitatea către acest serviciu, până în data de 6 Iulie 2023 fiind înregistrați 15.930 pacienți spitalizați în regim de zi.

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut