Comisia Juridică din Camera Deputaților a renunțat la pragul pentru abuz în serviciu

2 minute de citit
- Publicitate -

Surse politice spun că decizia a fost luată de către liderii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, liderii de grup de la Camera Deputaților fiind anunțați mai tărziu.

S-a stabilit să se revină la forma adoptată de Guvern, fără abuz în serviciu și fără modificarea prevederilor referitoare la interceptări, eliminându-se astfel toate modificările din Senat.

„Supun la vot eliminarea tuturor amendamentelor votate în Senat. Un vot împotrivă, două abţineri. Cu majoritate au fost eliminate toate amendamentele. Patru abţineri şi adoptată forma venită de la Guvern. Toate amendamentele adoptate astăzi sunt retrase către coaliţie.

Coaliţia de guvernare îşi retrage toate amendamentele depuse şi vom vota eliminarea tuturor amendamentele la Senat, inclusiv acel prag stabilit. Adoptat cu două abţinere şi propun un raport de adoptare pentru forma venită de la Guvern, cu amendamentele respise sau eliminate votate astăzi. Adoptat cu patru abţineri.

Pentru infracţiunea de abuz în serviciu nu mai există prag. A fost eliminat amendamentul votat la Senat, pentru că aceasta era problema societăţii civile. Aşa că am respectat solicitare”,  a spus Laura Vicol, președintele Comisiei Juridice, după două ore și jumătate de dezbatere pe acest proiect.

„S-a considerat că forma venită de la Guvern este cea mai bună. Am fost sunată de absolut toţi reprezentanţii Guvernului care au solicitat să rămână în vigoare forma venită de la Guvern”, a adăugat aceasta.

sursa foto:impact.ro

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut