Colindul prieteniei la Ieud

2 minute de citit
- Publicitate -

Copiii provenind din medii defavorizate social de la Centrul de zi al Asociației Diecezane Caritas greco-catolic cu sediul în Sighetu-Marmației, însoțiți de președintele acestuia , părintele Dunca Gheorghe, au fost colindătorii care au dus mesajul Nașterii Mântuitorul Isus Cristos la Școala Gimnazială Ieud.

În urma cu puțin timp scriam despre cum ieudenii au donat în cadrul acțiunii SNAC ,,Saptåmâna fructelor și legumelor” produse pentru cei cu care soarta nu a fost destul de darnică. Prin grija părintelui Dunca și a angajaților Centrului de zi Sighet, copiilor li se transmit o serie de valori care să ii educe în spiritul moralei creștine, valori bazate pe principiul că ,,oricât de sărac ai fi, în preajma sărbătorilor, tot ai ceva de oferit”

Asa se face că, două microbuze de copii au umplut cu bucuria colindului din bătrâni coridoarele școlii din Ieud. La rândul lor, ieudenii au învățat să fie gazde bune, ospitaliere și generoase cu musafirii.
Astfel de activități de parteneriat sunt benefice pentru participanți, mai ales dacă avem în vedere faptul că, pe lângă mesajul de Crăciun, micuții au socializat, au avut ocazia sa își facă prieteni și să se bucure de bunătăți împreună.
Învățați copiii să colinde!
Oferiti copiilor ocazii să simtă că Sărbătoarea Nașterii Domnului este o sărbătoare a bucuriei!
Invățați-i să ofere frumos și să primească civilizat!
Dar mai ales, explicați-le că în 25 decembrie a fiecărui an sărbătorim nașterea unui Prunc care a iubit atât de mult lumea, încât s-a jertfit pentru ea!

 

Natalia FORNVALD

- Publicitate -
Share this Article
Sari la conținut