Cod portocaliu de inundaţii în Maramureş pe râurile Vişeu şi Lăpuş

2 minute de citit
- Publicitate -

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de Cod portocaliu care vizează judeţul Maramureş: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundaţie.

Bazine afectate:
Vișeu – bazin aval S.H. Leordina, râul Lăpuș – pe sector aval S.H. Răzoare

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 05.02.2024 ora 23:30 – 06.02.2024 ora 12:00

COD PORTOCALIU
Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele 24 de ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe unele râuri din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin aval S.H. Leordina, râul Lăpuș – pe sector aval S.H. Răzoare, județul Maramureș.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice, anunţă Prefectura Maramureş.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră”.

- Publicitate -
TAGGED:
Share this Article
Sari la conținut